среда, 15. август 2012.

Punjene Tikvice

Znam da su mnogima tikvice omiljena hrana. Punjene sa mesom takodje.
Moja baka je punila one velike duguljaste tikvice i sećam se da mi je tada za ručak bilo dovoljno pola.
Ja sam pre par dana bukvalno naletela na ove malene, kao šaka tikvice koje još uz to nemaju seme.
Stvorene za punjenje. Nego šta!!!


Potrebno je:
1kg tikvica
300g mlevenog junećeg mesa
2 jajeta
jedna šolja pirinča 1dcl
5dcl tomatina ili domaćeg soka od paradajza
so, biber, aleva paprika
1 glavica crnog luka
1 paradajz srednje veličine za poklapanje tikvica

Tikvice oljuštiti pa im kašičicom odstraniti unutrašnjost.
 Na ulju proprziti sitno seckani luk sa   mlevenim mesom  i  pirinčem.
 Posoliti, dodati biber i alevu papriku. 
Možete dodati i sitno seckane poklopčiće od tikvica koji će vam ostati kao višak ili kasnije sa njima preklopiti tikvice da budu dekorativnije.
Ovim filom puniti tikvice i ređati ih u tepsiju. Preliti paradajzom, tako da ne pređe preko tikvica. Prekliti folijom i peći u rerni. Ako bude potrebno dodavati povremeno vodu.

5 коментара:

  1. Predivna su ti ove tikvice. I ja slicno pravim ali ne stavljam jaja mada nekad jesam ali onda sam zakljucila da je fil i bez jaja dovoljno cvrst tako da sam prestala. Najcesce ih par napunim i stavim sa paprikama jer ih moji nece. Moj je recept od moje mame koja je takodje bila iz vojvodine

    ОдговориИзбриши
  2. Prekrasno mi je vidjeti okrugle punjene tikvice. Baš lijepo izgledaju.

    ОдговориИзбриши
  3. Preslatke su ove okrugle tikvice, punjenje je odlično !

    ОдговориИзбриши
  4. Jos jedan od mnogih divnih nacina za punjene tikvice... Bas su mi zanimljive ove tvoje okrugle - ovdje ih nisam vidjela u prodaji.

    ОдговориИзбриши
  5. još nisam stigla napuniti tikvice!! krasne su!

    ОдговориИзбриши