уторак, 21. август 2012.

Pečeno Voće sa prezlom i medom ili Krambl sa Voćem

Ovo je jedan brz i fin dezert vrlo jednostavan i lak za pripremu. Doduše  koliko god ja vama pokušala ovaj naziv da uprostim u stvari se radi  o Engleskom dezertu pod nazivom Cramble.
Potrebno je:
200g kupina
2 breskve
 1kruška viljamovka
100g prezli
1 kašika smedjeg šećera
1-2 meda
60g putera
vatrsotalna posuda za pečenje.
Priprema:
Vatrostalnu posudu premažite puterom, malo pospite prezlama a potom poslažite voće.
Kruške i breskve sam iseckala na sitne kocke.
Potom stavite šećer i med pa ostatak prezle.
Od gore sam stavila i par manjih kockica putera.
pekla sam na 200C oko 20 min.
Tačnije kada sam primetila da voće počinje da pušta sok, izvadila sam iz rerne.
servirati uz kuglu sladoleda.

5 коментара: