четвртак, 16. август 2012.

Omlet od palente i povrća a iz rerne

Lagani doručak, sa povrćem, paprikom i tikvicom.
Posle sam od gore na još onako vruću narendala Panonskog sira....

Potrebno je za jedan veći omlet-za dve osobe
4-5 jaja
1 kašikica soli
2kašike jelovne palente
manja tikvica
1 roga paprika ili drugo povrće
Sir za od gore.
vatrostalna okrugla posuda
ulje
Priprema:

Jaja žicom umutiti.
Dodati palentu i polako umutiti u jednoličnu smesu.
Dodati so i malo bibera.
Vatrostalan sud namazati uljem.
Izliti palačinku.
Od gore dekorisati povrćem.
Peći na 200C oko 10 tak minuta.

9 коментара:

  1. volim omlet i nisam nikada probala peći u pećnici, obično ga u tavi radim. Jako mi se sviša ova varijanta!

    ОдговориИзбриши
  2. Omlet s povrćem mi je omiljeni, a nisam ga nikad jela baš ovako iz pećnice. Idjea - baš ljetna :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ola.
    Možeš, molim te, da mi kažeš, šta je jelovne palente? Palenta je, čini mi se POLENTA od kokuruza, da? Ali šta je jelovna?
    Jako mi se sviđa ova varianta, i volio bi jo raditi za doručak :D

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo mi se jako sviđa i sigurno radim prvom prilikom !

    ОдговориИзбриши
  5. ovo mi bas zvuci privlacno! nikad nisam jela omlet u kombinaciji sa palentom! slutim da je odlicno!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман18. март 2014. 11:44

    Iako dosta kasno , probacu odgovoriti na rec JELOVNA, mislim da znaci JESTIVA :) Zao mi je kad ljudi postave pitanje i ostanu uskraceni za ogovor. A omlet je za svaku pohvalu. Pozdrav

    ОдговориИзбриши