уторак, 31. јул 2012.

Paradajz punjen pirinčem, kukuruzom i sirom

Lagani letnji prilog ili predjelo. Vrlo brzo se sprema, a dodatak sira je bio pun pogodak. Recept je za četiri srednja paradajza.

Potrebno je:
4 paradajza, po mogućstvu domaća i srednje veličine
200g pirinča
1 kuvani kukuruz ili 100g šećerca
1 kašika začina c
1 mala kašikica senfa
100g narendanog trapista
i 4 tanke kriške trapista
Priprema:
Paradjz operite i nožem odsecite gornji deo, ne baš tanko kako bi ste imali lepe kapice.
Izdubite ga.
Obareni pirinač pomešajte sa kukuruzom, dodajte začin c i senf.
Pomešajte.
Možete ovu smesu malopropržiti u tiganju i u tako vruću dodati sir, koji će se odmah malo rastopiti i lepo sjediniti.
Punite sredine od paradajza, od gore stavite krišku sira i preklopite gornjim delom paradajza.
Poslažite u vatrostalni sud i pecite nekih 20 minuta na 200C.

8 коментара: