петак, 27. јул 2012.

Letnja Pogača

Pogača koja je fantastična za ove letnje dane a plus to i dekorativna!

Potrebno je:
300g Danubius brašna tip 500
1 kašikica soli
malo krupne morske soli
1kašika ulja
2dcl mlake vode
pola kocke-15g kvasca
1 veliki paradajz
nekoliko čeri paradajza
1 manji krastavac
ulje za premaz.
malo suvog bosiljka.

Priprema:
U 1dcl mleka rastopiti kvasac pa onda sa ostalim sastojcima zamesiti tetso.
Testo treba da bude meko i lepljivo.
Prekriti ga krpom i ostaviti da naraste.
Za to vreme pripremiti okrugli pleh, nauljiti ga.
Naraslo testo samo jednom prmesiti i rukama rastegnuti u plehu.
U sredinu staviti kolut tanko iseečenog paradajza.
Okolo tanko isečene kolutove krastavca a  na kraju čeri paradajz isečen na pola.
Od gore posutu krupnom morskom soli i kulinarskom četkicom sve premazati uljem.
Peći u predgrejanoj rerni na 200C oko 30 min.

6 коментара:

  1. Jos samo malo sira i pecene paprike uz ovu pogacu i gozba moze da pocne! Uzgred, prvi put vidim da krastavac, osim kao sastojak u salatama, moze da se upotrebi i na neki drugaciji nacin.

    ОдговориИзбриши
  2. Pogača Deluxe!!! Sad bih rado komadić...:)

    ОдговориИзбриши
  3. ti i ja smo danas u istom fazonu:)
    jako lepo izgleda!

    ОдговориИзбриши
  4. Ova pogača i komad dobrog sira pa još i čašica vina i eto prave uživancije. Odlična pogača !

    ОдговориИзбриши