субота, 26. мај 2012.

Sladoled od vanile-Ice Cream La Creativa-osnovni recept

Već par godina se doslovno držim jednog te istog recepta za sladoled od vanile. 
Recept je od drage Lane, i  zaista znate,onaj osećaj kada nešto probate a to je i zaistza to što očekujete.
Takodje možete u njega dodavati voće, ja sam par put stavila preliv od višanja.
Možete dodati suvo groždje iseckamo u sitne kockice, a prethodno potopljeno da odstoji u rumu...
Varijacije su moguće kada je osnova dobra.



Potrebno je:
2,5dcl mleka
2,5dcl slatke pavlake
6 šumanca
125g šećera
U posudu sipati mleko i slatku pavlaku te štapić od vanile i kuvati.
Kada provri,skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi 10-tak minuta.
Žumanca i šećer umutiti penasto dok se ne dobije lepa bela boja ,a potom sipati u mleko tj zakuvati.
Kuvati oko 10 tak minuta dok se ne zgusne.
Smesu sipati u posudu za sladoled.
Mozete staviti i keksa.
Kada se sladoled prohladi,staviti ga u zamrzivač.da se "stegne"
Sladoled je najbolje drzati u zamrzivaču oko 2h..

17 коментара:

  1. Nisam još radila domaći sladoled i baš razmišljam o tome. Pogledala sam sladolede koje si prije radila i po sastojcima mi se sviđa red velvet pa čim se sve poklopi (vrijeme, sastojci) spremam ga :)

    ОдговориИзбриши
  2. U pravu si, ako se ima jedan dobar osnovni recept za sladoled, moze se uvijek drugacije predstaviti, ja vec vidim ovako nesto mozda sa limunom, jer obozavam vocne slaodlede, a pogotovo od limuna.

    ОдговориИзбриши
  3. Do prošle godine nisam bila neki ljubitelj sladoleda, a tada sam počela raditi domaći sladoled. Sad marljivo skupljam nove recepte pa bilježim i tvoj

    ОдговориИзбриши
  4. Sigurna sam da je odličan! Ja nikako ne volim sladoled od vanilije, to mi je najdosadniji sladoled, nikada ga ne jedem i zato ga vjerojatno neću ni raditi, ali naučila sam da nikada ne treba reči nikada, pa bilježim ovaj tvoj recept:))

    ОдговориИзбриши
  5. Super!! Od prošle godine pravim domaći sladoled, i uvijek sam u potrazi za dobrim receptima, tako da ovaj odmah bilježim!! Mislim da ću isprobati s umakom od višanja, to je stvarno odlična kombinacija!

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican recept za sladoled, dopada mi se ova domaca verzija:)

    ОдговориИзбриши
  7. Joj, da znas da ne stizem da napravim ovaj sladoled, ali drago mi je da se tako lepo odomacio kod vas, meni je nekako najdrazi od cokolade uz kuglicu sladoleda od jagoda.:)))

    ОдговориИзбриши
  8. Divno izgleda, obozavam domace sladolede.

    ОдговориИзбриши
  9. ima da postanem kuhar ako budem cesce navracao na ovaj blog, blog je N*1
    V.POZZ

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман28. мај 2012. 03:53

    ja još nisam otvorila sezonu sladoleda, imam neke svoje verzije ali uvijek volim probati i druge, meni se najviše sviđa ona varijanta sa dodatkom grožđica iz ruma ;)

    ОдговориИзбриши
  11. Fantastičan sladoled! Imaš pravo, kada je osnova dobra, svaka kombinacija je moguća :)

    ОдговориИзбриши
  12. Slicno i ja pravim... I onda bezbroj kombinacija... :)

    ОдговориИзбриши
  13. Ovaj sladoled predivno izgleda !! Hvala ti što si nam skrenula pažnju na Lanin recept. Super si ga napravila, a kombinacije uz ovu osnovu su zbilja neizmjerne.

    ОдговориИзбриши