среда, 2. мај 2012.

Krem Čorba od šampinjona

Često mi se dešava da u poslednje vreme tražim na googlu recept za neku čorbu i da se iznenadim, koliko u stvari tu ima posla.
Mislila sam da su ove čorbice vrlo lake i jednostavne, mada ima i takvih recepata, za brze hladne, ispasirano-povrćne čorbe...
Ali one se meni lično baš nekako i ne dopadaju.
Ova čorba mi se dopada, ima predivan ukus, i ne uzima puno vremena, ako volite šapinjone, uživaćete u ovoj mojoj krem varijanti čorbice...

Sastojci:
200g šampinjona
1 mala glavica crnog luka
1dcl ulja
2,5dcl mleka
1 kocka za instant supu
3 jelovne kašike pavlake
2 jelovne kašike brašna
peršun, so, biber.
Priprema:
Šampinjone bi bilo poželjno iseći na tanke listiće, ali ih ja samo podelim na četiri dela. I na grubo ih usitnim u multipraktiku na najslabijoj brzini.
Luk iseći na kockice ili takođe usitniti mašinski.
Na ulju izdinstati luk i šampinjone.
Potom dodati brašno i pržite još malo.
Zatim dodajze mleko i lagano mešajte.
U sve naliti pola litre vode, vratiti na laganu vatru i kada provri dodajte instatnt kocku za supu..
Posolite tada i pobiberite po ukusu..
Još kuvajte na laganoj vatri dok šampinjoni ne omekšaju a potom u čorbu umešajte pavlaku.
Služi se toplo.



5 коментара:

  1. Volim krem corbe, zanimljiv je recept i corba odlicno izgleda, a super mi je i kasicica :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja inače šampinjone ne volim baš nešto ali čorbu obožavam!
    I ja ne volim hladne čorbe, ne znam zašto. Tak su nekako neispunjavauće:)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман7. мај 2012. 04:21

    sve varijante sa gljivama volim, odlična je ova tvoja kao i sve ostale, biti će isprobano

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala. Ja obožavam šampinjone u svakom obliku. A čorbica greje dušu

    ОдговориИзбриши