среда, 30. мај 2012.

Bajadera od belog mesa

Već duže vreme "šmekam" ovu divoticu.
I nikako da je napravim.
A onda ....kada sam je napravila i probala, osetite po ukusu da je to zapravo i ono što ste očekivali.

Natasa- Zbog toga i volim tvoje recepte.
što na slici i receptu to se i dobije isprobavanjem.
Što bi rekla moja baba -Šta je u izlogu to je i u radnji.



Potrebno je:
500g belog mesa.
Najbolje ga je vrlo tanko isfiletirati.
senf-u moru raznih senfova preporučujem rustični
2dcl kisele pavlake
100g trapist sira ili tost sira-preporučujem tost sira jer lakše se slaže
200g suvog vrata takodje isečenog
2 jajeta
so
Šnicle isfiletirajte. Izlupajte maljem.Posolite ih pobiberite i poredjajte u sud u kojem će te peći bajaderu. najbolje da je vatrostalan..
Meso premažite senfom.
Preko toga stavite suvi vrat pa i njega premažite senfom.
Potom listiće sira.
Jaja i pavlaku umutite pa prelijte prekko svega,
Pecite na 200C oko 30-tak minuta.


I naravno:Sačekajte ipak da se ohladi, lepše će se iseći...


17 коментара:

  1. Ovo mi se sviđa, morat ću i ja isprobati :)

    ОдговориИзбриши
  2. Moja mama pravi jako slično samo što mislim da i pavlaka ide. Jako je volim i super se seče čak i na manje kockice. Ovaj blog je novi na moj listi.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako dobro zvuči i jako dobro izgleda.Ovo moram isprobati.

    ОдговориИзбриши
  4. Pročitam "Bajdera" i prva miso mi je bila, da prostite, je'l te "zar opet nešto slatko?". Zato je moje zadovoljstvo dvostruko: nije ništa slatko, ali je super. I sviđa mi se ono babino s izlogom i radnjom ( i ja sam kao osoba takva, ha, ha). Odlično i bilježim.

    ОдговориИзбриши
  5. Ovakve stvari obožavam,ovo se vidi da je ukusno :)

    ОдговориИзбриши
  6. I ja kažem, bajadera po mom ukusu! :)

    ОдговориИзбриши
  7. Prelepo,ukusno za sve prilike, a sto je najvaznije brzo se sprema!

    ОдговориИзбриши
  8. Mmm...svidja mi se.
    Da li se redja u jednom sloju?
    Koliko je visoka bajadera?

    ОдговориИзбриши
  9. Divno izgleda. Interesuje me dimenzija pleha ili vatrostalne posude u kojoj se peče i čime se podmaže?

    ОдговориИзбриши