недеља, 22. април 2012.

Polpete od piletine i Mekane Fine lepinjice


U poslednje vreme stičem utisak da sve radim polovično. Imam višak recepata od pre mesec dana, koje uporno pokušavam da objavim, iako se mnoge blogerke neće složiti u toj tezi-jer nije sve za blog.
Pokušavam i da vas sve propratim, i to sam počela da radim polovično, izvinite ako svima ne stignem dati komentar nekako, ne postižem i to.
Takođe koliko god da sam se pre trudila odnosno mislila da mi je blog sporedna stvar i da ću prestati kada god želim, slično je sigurno i sa cigaretama-znaju to pušači.
Shvatila sam da nije, to je pasija koja traje, kod mene od 2008.g. i dan danas ma koliko druge obaveze bile velike.
Ovde ću vam sada napisati recept za polpete fašire od belog mesa, nema jaja, i vrlo su kompaktne, i krckave jer se pored brašna dodaje i kukuruzno brašno.
Potrebno je:
400-500g belog mesa
pola šolje od 2dcl brašna
pola šilje od 2dcl kukuruznog brašna
2 mlada crna luka
1 kašika pavlake
ulje za pečenje
so, biber
Meso samleti, odlično bi bilo u multipraktiku, i to fino sitno samleti, ako je potrebno i dva puta.
Dodati so i biber.
Potom brašno i kukuruzno brašno i pavlakicu.
Mladi crni luk možete samleti sa mesom ili iseći na sitne krugove i dodati u meso.
rukama još sve "umesiti.
U tiganj zagrejati ulje.
Rukama praviti fašire-male pljeskavice i peći.
Vaditi na kuhinjsku salvetu da upije ulje.
Uz ove Polpetice pravila sam i Mini Lepinjice
Fine Lepinjice Pogačice
Potrebno je
500g brašna
1 kašikica soli
1dcl ulja
 2dcl mlake vode
1dcl jogurta
10g kvasca
Kvasac u malo mlake vode i sa sšećerom rastopiti te ostaviti sa strane da zapeni.
Potom dodati u brašno sve sastojke i kvasac i zamesiti testo koje će biti bas meko tj lepljivo.
Ostavite ga bar pola sata da naraste.
Istanjite ga zatim oklagijom na debljinu 1-2cm.
Okruglom većom modlom vadite lepinjice i slažite ih odmah u tepsiju u koju će te i peći.
Na tepsiju najbolje da stavite pek papir.
Potom ih premazite uljem i ostavite ih tako bar 30min.
Predgrejzte rernu na 200C i potom pecite lepinjice.
Gotove možete da ih lagano premažete margarinom i posolite.

Lepinjice su se pokazale zaista kao pun pogodak.

9 коментара:

  1. Lepinjice baš izgledaju jako mekane i ukusne, stvarno mame. Koliko se dugo peku? Kompletan obrok izgleda za prste polizati.

    ОдговориИзбриши
  2. I polpete i lepinjice izgledaju predobro i prefino :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odlična kombinacija..Piletinu volimo i ovo je baš dobar recept..Lepinjice su predivne :)

    ОдговориИзбриши
  4. Super izgleda. Samo pitanje: polpete si panirala ili?

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман26. јул 2012. 01.30

    Recepti su vam extra! Hvala.

    ОдговориИзбриши
  6. Lepinjice izgledaju prelepo.

    ОдговориИзбриши