субота, 24. март 2012.

Mafini sa sirom i španatom

Ovi zeleni mafini, su prava vitaminska bomba, dobro ne baš 100% vitaminska, ali svakako odlični uz jogurt za doručak.
U mojoj novoj prolećnoj zamisli da izbacim"peciva i aditive" iz doručka, nastali su ovi mafini.
Sa španatom, sirom i kukuruznim brašnom.
Odlični su!
Potrebno je:

Potrebno je:
200g obarenog iseckanog španaća
100g brašna
100g kukuruznog brašna
pola kesice praška za pecivo
1dcl ulja
1dcl jogurta
1 jaje
200g feta sira
Priprema:
Za početak pregrejte rernu na 180C.
Umutite jaje kulinarskom žicom, te dodajte ulje i jogurt.
Potom španat i zatim sir, brašno, kukuruzno brašno prašak za pecivo.
Pomešajte sve dobro rukom ili mikserom kratko na prvoj brzini.Da se sve ne rasitni..:)
Pleh za mafine obložite korpicama i sipajte u svaku po 2/3 ove smese.
Pecite na 180C dok ne porumeni.
Ono sto je važno kod mafina i čega se ja držim je:
Uvek razdvojim čvrste i tečne sastojke.
Ne miksam već mešam kulinbarskom žicom ili doobro izmesam varjačom..
Nikad ne punim korpice do vrha jer će smesa iscureti.
Ne treba preterivati sa Praskom za pecivo, ponekad je dovoljna i jedna kašika!

3 коментара: