субота, 10. март 2012.

Dve lagane Čorbe- Čorba od paradajza i Krem Čorba od šargarepe

 Bilo da je leto i sparina ili zima, čorbice su uvek idealne za pojesti.
Ovo su dve odlične čorbice, inače toplo preporučujem čorbicu od paradajza i hladnu, pogotovo leti.I čorbu od šargarepe koja je više kremasta ali fantastično pikantna!


Krem čorba od paradajza


1l soka od paradajza
½ celera
200mil vode
1 kasikica bosiljka
4 kasike maslinovo ulje
1 ljuta papricica
1 kasika vegete
Oko 100gr pirinča
Priprema:
Celer obariti pa ga sitno iseckati. Paradajz sok pomešati sa celerom, papričicom, bosiljkom, maslinovim uljem I začinom.
Sve dobro promešati I kuvati.
Posebno obariti pirinač.
Možete ga dodati gotovoj paradajz čorbi, ili čorbu u tanjiru servirati preko njega.


 Krem čorba od šargarepe


Potrebno je:
2 kašike ulja
1 glavica crnog luka
2 velike kašike ulja
1 glavica luka
1 čen belog luka
1l supe-temeljca ili 1 litar vode začinjen sa 4 kašike koncentrata za supe
5 velikih šargarepa
80g pirinča
Priprema:
U veću šerpu staviti i zagrejati ulje.
Dodati sitno iseckan beli luk i crni luk i kratko dinstati.

  1. Kada voda proključa kuvati još 30-tak minuta.
    Potom je malo ohladiti i sve izmiksati u blenderu.
    Služiti sa iseckanim kiselim krastavčićima i toplu.


6 коментара:

  1. Juhe su odlične, a kao ljubitelj mrkve biram baš tu koju ću prvu isprobati !

    ОдговориИзбриши
  2. Juhu od pumidora obožavam, a ovu od mrkve nisam nikad probala

    ОдговориИзбриши
  3. obje su krasne, a boje su im stvarno neodoljive :)

    ОдговориИзбриши
  4. Volim ovakve guste brzo&fino juhe i sama ih često radim. Izgledaju divno, tako živih boja! U paradajz juhu stavim risini tjesteninu umjesto baš riže:))

    ОдговориИзбриши
  5. Procitala sam sve komentare i u nijednom nema primedbe da recept za corbu od sargarepe nije kompletan. Ja mogu a vidim samo deo pod rednim brojem 1, i nista dalje od toga. Volela bih da, ukoliko moze, se objavi kompletan recept.
    Hvala puno!

    ОдговориИзбриши