недеља, 19. фебруар 2012.

Siromašne Pogačice

Siromašne pogačice ali samo po sastojcima a ne po ukusu!!!
U stvari ove pogačice se prave sa kiselim mlekom te je i njihov izvorni naziv takav "Pogačice sa kiselim mlekom".
Zbog brzine pripreme, jednostavnih sastojaka.... ja sam ih nazvala Siromašnim....ali samo zbog toga..:)

Potrebno je:
250g brašna
 1prašak za pecivo
malo soli
60g mekog putera
2dcl kiselog mleka
Preporučujem da napravite duplu smesu.
Priprema:
Izmešati brašno sa praškom za pecivo
Zatim dodati so i sve dobro izmesiti.
Iseckati puter na male komadiće.Sve izgnječiti da se dobije mrvičasta masa.
Tada masu udubiti u sredini i u to udubljenje usuti kiselo mleko.
Zamesiti mmeko lepljivo testo.
Zagrejati rernu na 180C.
Brasnjavim rukama na površini posutoj  brašnom mesiti testo oko 1 min.
Po želji možete staviti neki začin-origano, ruzmarin...
Zatim od testa formirati jednu rolnu od 5cm.
Od nje seći komade od 2,5cm debljine.
Obložiti pleh pek papirom.
Na njega redjati pogačice.
Peći oko 15-20 minuta.
Nakon toga izvaditi ih iz rerne 5 minuta da se ohlade i servirati ih tako tople.

15 коментара:

  1. Možda su pogačice siromašne sastojcima , ali vjerujem da su jako mekane i fine. Posebno mi se sviđa što se mogu kombinirati sa začinskim biljem i tako dobiti sasvim nove okuse. Jako lijepo mi izgledaju, odlično Vera !

    ОдговориИзбриши
  2. Super je što se mogu obogatiti raznim začinima i od jednog tijesta je moguće napraviti više okusa.

    ОдговориИзбриши
  3. Bas nisam imala dobar recept za neke brze, jednostavne pogacice. Probacu ovo! :)

    ОдговориИзбриши
  4. odlično,volim ovakve brze i jednostavne stvarčice:))

    ОдговориИзбриши
  5. krasne su ti pogačice! zapravo nimalo siromašne :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ništa ljepše od ovakvih pogačica! Pogotovo tople:)

    ОдговориИзбриши
  7. Izgleda jako jednostavno, mislim da bi čak i meni uspjelo ovo!! :) Vjerujem da su preukusne!

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo su prave stvari, a ne ona čuda zbog kojih bih se morala ustati u 5 u jutro!:)) Bilježim!

    ОдговориИзбриши
  9. Kiselo mlijeko je zakon u pecivima, dodatno omekša tijesto :) Sviđa mi se tvoj naziv, a sviđaju mi se i ove pogačice! Dupla smjesa obavezno :)

    ОдговориИзбриши
  10. super izgleda i ja volim dodatak kiselog mlijeka ili jogurta u tijestu.

    ОдговориИзбриши
  11. Da ukus kiselog mleka je zaista specifičan u ovakvim receptima

    ОдговориИзбриши