среда, 22. фебруар 2012.

Cigansko Pečenje na Astal način

Često ga spremam jer ima onu "brzinu" koje mi zaposlene žene volimo kod ovakvih jela.
Malo sam ga modernizovala, a šta sam to dodala otkrićete ako budete čitali recept do kraja...:)
Sada što bi rekao Naš Vuk ST.Karadzić, isto to al malo drugačije:
E pa ovako:

6 svinjskih kremenadli, osolite i dobro maljem "istucite"
Potom ih lagano popržite u ulju, ali ih prethodno i sa jedne i druge strane uvrljajte u brašno.
Potom ih ostavite sa strane, dok očistite jedan veliki crni luk, i isečete ga na sitnije kriškice.
Propržite luk u ulju koje vam je ostalo od pečenja, a zatim dodate i jednu kašikicu senfa i malo brašna.
E sad koliko je to malo brašna:
Ja uglavnom iskoristim ono brašno što mi je ostalo od "vrljanja" šnicli.
Promešate sve dobro drvenom varjačom.
A sada od gore poredjajte na luk šnicle.
Dodajte malo vode i poklopite .
Krčkajte kratko.
A kako spremam Cigansko pečenje.
Isto ovako, ali bez drugog dela..
Kremenadle izudaram maljem, uvijem u brašno i ispečem...od gore se može staviti i malo aleve paprike.

14 коментара:

  1. I ja spremam ovako ali bez brašna. Ovaj šareni biber odlično izgleda, a verovatno i doprinosi ukusu.

    ОдговориИзбриши
  2. Spomeni da je nesto 'Cigansko' i eto mene...
    Super izgleda, a zaista je brzinski!

    ОдговориИзбриши
  3. ovo ti je odlično, a sve te varijante gde se meso krčka su mi super. Onda ispadne tako meko i sočno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam jedno vreme cesto, kremendale samo pekla onako na ulju, bile su mi uvek tvrde i kada ostane nece niko posle da ih jede, kao kamen, su....Zato je najbolje ovako u nekom saftu spremati jer su stvarno meke i kasniuje!

      Избриши
  4. S vremena na vreme, dozvolim sebi sličan ručak!

    ОдговориИзбриши
  5. Volim brzo pripremanje ručka i ovo je dobar recept kad se nema puno vremena...

    ОдговориИзбриши
  6. Mi i nismo neki ljubitelji mesa, više ga ja odbijam, ali kada spremam šnicle ili bržole, onda ih spremam na ovaj način, sa dodatkom senfa, ali bez brašna. Divno Vera :)

    ОдговориИзбриши
  7. Odlično jelo Vera, ovo će uskoro i kod mene biti za ručak !

    ОдговориИзбриши
  8. na jako sličan način sam radila ali bez senfa, volim ovakve brzinske ručkove

    ОдговориИзбриши
  9. Super recept, znas da cu ga isprobati drugi put kad budem imala svinjetinu, jer nekad bas zna biti dosadna samo przena.

    ОдговориИзбриши
  10. Sve što je od Roma je dobro!

    ОдговориИзбриши