уторак, 13. децембар 2011.

Dunavski Talas

Zaista podesećaju na talase drage nam reke...
Ovvežava višnjama, i blagom vanila kremom.
A ono što ide od gore?
Debeli sloj fine čokoladne glazure.....)
Uzburkano!
Druga verzija ovog zaista finog kolača koji kada probate momentalno će te zaplesati Štrausov Valcer -Na lepo Plavom Dunavu....jednostavan je i Fin i sve što vam treba je jedna velika Viljuška!!!!
Potrebno je:
 250 gr margarina
 250 gr secera
 6 jaja
 350 gr brasna
 1 prasak pecivo
 2 kasike kakaa
 700 gr visanja
Za krem:
 1/2 mleka
 2 pudinga sa ukusom vanile
 100 gr secera
 150 gr margarina
 Za glazuru:
 200 gr  cokolade za kuvanje
 100 gr margarina

malo mleka
Priprema:
Margarin umutiti sa šećerom, dodati žumanca a potom i šne od belanaca.
Potom dodati brašno i prašak za pecivo.
Sve lepo sjediniti.
Podeliti smesu na dva dela, i u jednu dodati dve kašike kakaa.
Pleh obložiti pek papirom, pa izlikti tamnu smesu.
Potom preko nje žutu.
Kašikom od gore praviti "talase" mešajući žuti i kakao smesu.
Višnje očistiti od koštica i spustiti po smesi.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 min.ostaviti da se ohladi.
Skuvai puding i dodati u još vruć margarin, mešajući dok se skroz ne otopi.
Preliti preko kolača.
Ostaviti da se ohladi i napraviti glazuru od čokolade pa njom preliti već ohladjenu kremu na kolaču.

17 коментара:

  1. Jojo, joj, joj - šta nam to radiš Verice!? Divno izgledaju. Obožavam ih!

    ОдговориИзбриши
  2. Izgleda tako mekano i sočno,odličan recept kojeg vrijedi isprobati! I to, što prije:)

    Lijep pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  3. kako ovo dobro izgleda! ja sam veliki obozavatelj kombinacije cokolada-visnje i moram ovo probati :))) mmmmm
    Mare
    http://kuharicazadjecu.blog.hr

    ОдговориИзбриши
  4. Ne volim višnje, ali radim ovaj kolač sa trešnjama.

    ОдговориИзбриши
  5. Za Dunvske talase sam čula na blogovima i mislila sam da je neki riblji paprikaš ili nešto slično, a kad ono poslastica. Volim sve sa višnjama.

    ОдговориИзбриши
  6. Preko fotografije se prenosi i miris i ukus, fantasticno a kako bi i bilo kad dolazi iz Verine kuhinje !

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo je jedan prekrasan osvježavajući kolač:)

    ОдговориИзбриши
  8. Duuugo ga nisam pravila; hvala sto me podsjeti.
    Divno ti je ispao!

    ОдговориИзбриши
  9. Pravila sam Dunavske talase, mnogo mi se dopadaju. Jedino što još uvek tragam za verzijom u koju ne ide toliko putera/margarina.

    ОдговориИзбриши
  10. Kako dugo nisam radila ovaj kolač, a nekada sam se davila u njemu. Krasno izgleda. Ova fotka sa čokoladom koja samo što ne kapne... Savršeno.

    ОдговориИзбриши
  11. Super da si napravila ovaj kolač i podijelila ga sa nama. Jako ga volim , a tako dugo ga nisam niti pravila niti jela. Tvoj izgleda tako da uz njega baš poželiš zaplesati valcer !

    ОдговориИзбриши
  12. Ovaj kolac me privlaci vec jako dugo, ali jos ga nisam spremala... Obozavamo kombinaciju visanja i cokolade! :)

    ОдговориИзбриши
  13. Ja sam bila uverena da sam naletela na ovaj kolač baš kod tebe na blogu, nekad davno. Ali prešla sam se. Ima ga ovde, popularan je, ja ga doduše nikad nisam probala. Izgleda ukusno!

    ОдговориИзбриши
  14. Prvi put ovaj kolač sam vidjela na kutiji instant kolača dr Oetker pa sam pomislila da sigurno mogu naći i recept za domaću verziju. Nisam stigla da ga napravim, ili nemam višnje, ili nešto drugo napravim.

    ОдговориИзбриши
  15. Obožavam ovaj kolač, to je jedan od kolača mog djetinjstva i uvijek ću ga voljeti! Tvoja verzija jako mi se sviđa, tako romantična, nježna i kako kažeš, baš uzburkana čokoladom koje se ljube s divnim višnjama :)

    ОдговориИзбриши
  16. vera korač ti je odlično ispao, baš izgleda ko valovi
    ja pod istim naslovom imam dvije verzije, jedan je ovakav sa višnjama, drugi je potpuno drugačiji s puno kreme
    ugl.meni se jako dopada kako si ga ti napravila i sad mi je potpuno jasno zašto nosi ovaj naziv

    ОдговориИзбриши