уторак, 9. август 2011.

Štanglice od oraha i badema-bez jaja


U poslednje vreme, vidim da su popularni recepti tipa "bez jaja", "bez brašna"..."brz ...", pa sam rešila da i ja napravim nešto tako.
u suštini sam se držala, izvornog recepta, drage Tanje-Tanjas Cooking Corner, ali sam napravila i jednu malu izmenu...:)
Kolač je odličan, mislim da ne treba puno pisati o njemu kada imam ovako "lepe" fotkice.
Elem, brzo se i pravi i mislim da bez obzira što su velike vrućine ovaj kolač dobija i jedan veeeliki plus jer je brz!!!
Mislim ne trči već se brzo sprema!
POtrebno je:
500g brasna
180 g maslaca
100 g  šećera
100 ml mleka
1 kvasac u prahu

Nadev:

pekmez od kajsija
100 g mljevenih oraha ili 50g oraha sitno seckanih i 50g badem listića
100 g smeđeg šećera


Priprema:Testo sam ovako umutila:
Ručno sam umesila testo od brašna, mleka i kvasca, pa sam potom umešala komadiće maslaca i šećer.
Testo sam razvila i stavila u podmazan pleh.
Potom sam tetso debelim slojem premazala pekmezom od kajsija.
Potom posula komadićima oraha, šećerom i listićima badema.

Pekla sam ga na 180C oko 30-tak minuta.
Ohladila i sekla!

11 коментара:

  1. E ovo mora da je dobro cim su kokos i orasi u tome;)

    ОдговориИзбриши
  2. Tnx, Dzoli, nema kokosa...:)Ali može da se doda..:)

    ОдговориИзбриши
  3. Meni se na prvi pogled i kod nje učinilo da se radi o karamel topingu ali nije. Šteta što ne može da se pravi kao posni kolač. Vidim kod vas ima listića badema. Ovde ih ima u jednoj radnji na kraju grada kako mi je Lana pisala.

    ОдговориИзбриши
  4. Divno izgleda a mogu misliti kojeg je i okusa,.

    ОдговориИзбриши
  5. Obožavam ove štangice i nisam ih još do sada radila bez jaja :) Recept pospremljen! Ti si stvarno prevridna :)

    ОдговориИзбриши
  6. Vera, tvoja verzija kolača mi se jako dopada, dodatak badema mi je odličan. Sljedeći put kad ga budem pravila ću isprobati tvoju varijantu!
    Hvala na isprobavanju i povjerenju :)
    PS. fotke su predivne!

    ОдговориИзбриши
  7. predivan kolač, posebno mi se dopada što je posipan lističima badema

    ОдговориИзбриши
  8. Jos samo da znamo koliko brasna se stavlja u testo. Vi koje ste nahvalile, kako niste primetile...

    ОдговориИзбриши
  9. Posto sam resila taj dan svakako da napravim ovaj kolac,dodavala sam brasno otprilike i stala na 400g. Znaci mogla sam jos ))). I mogu da kazem da je kolac bas na brzinu i veoma ukusan. Na pola tepsije sam stavila pekmez a na polovinu marmeladu.Ovo drugo je promasaj, drzite se pekmeza.

    ОдговориИзбриши