понедељак, 02. мај 2011.

Čokoladna Pita

Krenula sam da pišem post i odmah napisala,"Ovo je jedna obična pita" u nameri da opišem njenu jednostavnost pripreme..:)
Nije obična,pitam se samo kako može biti obična kada u sebi ima 150g super fine čokolade, pečenih lešnika i malo ruma..mmm...
Meni a verujem i vama čokolada popravlja raspoloženje.
Ne konzumiram je svaki dan,svaki čas, čak mi i dan može proći bez čokolade.
Alii takodje imam i neke faze kada počinjem da je jedem u ogromnim količinama.
Kao i sve žene!
Potrebno je za prvu koru:
100g šećera
100g brašna
100g margarina
60g mlevenih prženih lešnika
1 jaje
Testo2.
100g šećera
150g margarina
100g čokolade sa većim procentom kakaa
4 žumanca
4 belanca
1 velika kašika brašna
Glazura:
80g margarina
3 rebra čokolade
2 kašike mleka
Priprema:
Prva kora.
Od svih sastojaka zamesite testoo.
Ostavite na pola sata u frizider, a potom ga rastanjite u podmazanom plehu.
Pecite ga 10-tak minuta na 180C.
Drugi sloj:
Žumanca, šećer, margarin, brašno i otopljenu čokoladu mikserom sjedinite.
Belanca ulupati u sneg.
Sjediniti jednu i drugu smesu.
Ovu smesu izlijte preko pečene prve korice.
Temperaturu rerne smanjite na 150C i pecite kolač oko 50 minuta.
Preliti glazurom.

Vise o čokoladi, pročitajte ovde.

25 коментара:

  1. Mmmm, ovo mora biti dobro i kako se samo glazura lepo cakli...divan je i ovaj set tanjira i zlatni cajnik u pozadini.;))

    ОдговориИзбриши
  2. I meni se mnogo svidja:))))Sjajna pita Vera!!

    ОдговориИзбриши
  3. 330 gr margarina!!!! Mnogo je kaloricna!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Jako lepa pita, za cokoholicare u koje i ja spadam, prvom prilikom cu je napraviti <3

    ОдговориИзбриши
  5. Vera,
    this cake looks fantastic -
    very beautiful and tempting picture.
    Sincerely, Diana

    ОдговориИзбриши
  6. Majko mila koji divan kolač,oduševila si me! Obožavam čokoladu... i nije me briga za kalorije kad nešto volim onda volim:)
    Pusa, fotke su ti prekrasne!

    ОдговориИзбриши
  7. Mislim, fotka ti je prekrasna i kolač, njamii!:)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je stvarno super (iako to uvijek kazem za tovje recepte), ali ovo je super na kvadrat!!!!

    ОдговориИзбриши
  9. Uhhhh, ovo je odlican kolac! Ma ne treba uvijek brojati kalorije, treba se malo i uzivati! Za mene: kolac za 10+! :))))

    ОдговориИзбриши
  10. Ovo tako divno izgleda... osećam kako mi se čokolada topi pod nepcima!

    ОдговориИзбриши
  11. Ne smijem gledati ovako kasne ovu fotku:))) Presavrseno izgleda!

    ОдговориИзбриши
  12. Neko je rekao cokolada.Gde me nadje.To je moja velika slabost.Ali se plasim ako budem i u kuhinji pratila ove vase predivne kolace trebace mi uskoro nova vrata na ulazu u kucu:)

    ОдговориИзбриши
  13. uh, ovo sigurno nije jedna obična pita, ovo je jedna odlična pita ! savršena ! Jako dobro izgleda a vjerujem da je i jako, jako ukusna. Odlično Vera !

    ОдговориИзбриши
  14. Uh, draga moja, kombinacija čokolade i lješnjaka ku'š bolje?! Izvrsno!

    ОдговориИзбриши
  15. baš se poklopilo i ja sam jučer objavila post sa čokoladnom pitom :)
    samo tvoja je više čokoladnija što mi se sviđa
    ja sam ovisnik o čokoladi kao i moja mala seka, tako da ne prođe dan a da ne pojedem nešto čokoladno, no pokušavam to smanjiti...
    jako lijepe slikice i probat ću i ovu tvoju pitu jer mi se čini odlična

    ОдговориИзбриши
  16. Nipošto obična pita. Bilo bi nefer prema ovoj čarobnoj piti nazvati je običnom. Jeste jednostavna, ali vrlo čokoladna i mora biti neodoljiva.

    ОдговориИзбриши
  17. Hvala svima puno,drago mi je da vam se dopada!

    ОдговориИзбриши
  18. Odlična pita, već osjećam okus prženih lješnjaka i čokolade

    ОдговориИзбриши
  19. Kako bi i bila obična? Predivna je!
    Moja faza s čokoladom izgleda traje iz dana u dan i nikako ne bih mogla bez nje! Iako se to najčešće svodi na žvakanje same čokolade (najdraža mi je poluotopljena, pogotovo kad je ljeto), mogu je konzumirati u bilo kojem obliku :) Jaaaako mi se sviđa ova tvoja pita!!

    ОдговориИзбриши
  20. Savršena pita, a čokolada koja se tako lijepo sjaji me hipnotizirala. Divno Vera!

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман06. мај 2011. 09.41

    kako ova prva kora bez, praska za pecivo, sode ili ulupanih belanaca, u opste naraste??? malo mi rizicno da probam, a da mi ne uspe!!! mada, deluje savrseno na fotografiji!!!

    ОдговориИзбриши