петак, 8. април 2011.

Libum-Recipe for the ancient roman bread from Pompei.

Ovo je definitivno nešto najbolje što sam u poslednjih nekoliko meseci probala!!!
Radila sam ih kao lepinje,koje su inače izuzetno mekane i zaista, zaista preukusne.
Umesto rikota sir a možete koristiti i kravlji ali kremast i masan,neobrađen tj obran sitni sir.



Za ove Lepinje U senci VEZUVA je potrbno:

100 g brašna
400 g sira ricotta
1 jaje
so

Priprema:
Sve sastojke pomešati u većoj posudi.
Istina da će smesa biti meka i lepljiva ali to ne treba da vas brine!!!
Ruke pobrašnjavite pa oblikujte od smese loptice veličine mandarine.
Redjajte ih u pleh koji ste obložili pek papirom i lovorikama!



Peći na 180C oko 20-25 min.

Pompeja:
"Pompeji (latinski: Pompeii, talijanski: Pompei) su grad smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Grad je najpoznatiji kao rimski grad koji je uništen u erupciji vulkana Vezuva 24. kolovoza 79. godine. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni"


Recipe for the ancient roman bread from Pompei.


15 коментара:

  1. E pa kud svi morat cu i ja:)
    Bas si mi otvorila apetit, pa cu probati hljepcice!

    ОдговориИзбриши
  2. Bas su dobri..Hvala na podsecanju na ovaj recept :)

    ОдговориИзбриши
  3. ovo pod hitno probam, ricottu obozavam, a tako fino izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  4. Vera, prekrasne su! Sigurna sam da im sir daje posebnu mekoću :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično su ti uspjeli i drago mi je da si ovo radila. I ja sam ga radila jučer, moji jako vole, a zgodno je to što uvijek može drukčije izgledati.

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je jedna od prvih stvari koje sam u životu sama ispekla. Obožavam ih, a uvijek ih radim prema izvornom receptu rimskog pisca Marka Porcija Katona. Recept je također prilagodila i objavila moja kolegica. Recept je ponešto drugačiji od ovoga, ali to su samo nijanse, čini mi se da je najbitnija razlika u tome što se ovaj kruh peče na lovorovom lišću. Pokušaj slijedeći put umjesto papira staviti lovorovo lišće i dobit ćeš kruh još mirisniji i posebniji kruh. :)
    Tvoji zbilja lijepo izgledaju, a pošto znam koliko su fini vjerujem da ste uživili. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo i na slikama izgleda odlično, mogu misliti koliko je tek ukusno :)

    ОдговориИзбриши
  8. Upravo isprobane. Fenomenalne su!

    ОдговориИзбриши