понедељак, 14. фебруар 2011.

Torta Katarina

Torta koja ima puno naziva, ali je to ne ometa da bude Kraljica medju nama omiljenim tortama.

Velika je, zasitna je, u nju ide čak 18 jaja.
Spada u one klasične torte oko kojih ima posla ali rezultat ne zaostaje.

Peku se tri kore:
Prva i zadnja koraćznači sastojci puta dva...:)
6 kašika šećera
6 žumanaca
6 kašika mlevenih oraha
4 kašike brašna
šne od 6 belanaca
pola kesice praška za pecivo
srednja kora:
6 belanaca
15 kašika šećera
Od belanaca i šećera ulupajte čvrstu penu.
Dodati 100g suvog groždja
100g seckanih oraha
2 kašike prezle
2 kašike brašna.
Krema:
6 žumanca se kuva sa 6 kašika šećera u pola litre mleka sa 2 kašike brašna ili gustina.
Kuva se dok se ne zgusne.
Posebno skuvati jedan puding od vanile.
250g margarina umutiti sa 125g šećerau prahu.
Dodati u ohladjene kremove.
Filuje se:
Prva kora-krem-druga kora-krem-prva kora.
Tortu premažite filom od gore ako vam je preostao.
Ukrasite šlagom.

25 коментара:

  1. Katarina je izvrsna torta, znam jer je pravim!

    ОдговориИзбриши
  2. Divna torta, bila je omiljena u moje svekrve koja mi je i dala recept :)

    ОдговориИзбриши
  3. Kakvo ime, takva i torta. priznajem da sam mnogoslojna, zahtjevna, skupa...... Torta je mrak!

    ОдговориИзбриши
  4. Stvarno je jako bogata, a izgleda kraljevski. :)

    ОдговориИзбриши
  5. a ovo je baš ono prava torta u klasičnom smislu riječi..
    bravo :)

    ОдговориИзбриши
  6. Prava klasik torta kojom se ne može pogrešiti. Imam jednu obiteljsku feštu i baš mi je ovo dobro došlo.

    ОдговориИзбриши
  7. Obožavao sam torte, ali iz zdravstvenih razloga morao sam da ih se odreknem jednom za sva vremena, i baš mi je žao što je tako ispalo. Dobra torta!

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala svima,vidim da vam se dopada i da je većini poznata već proverena i kvalitetna torta!

    ОдговориИзбриши
  9. Kazu kod nas da uvek se jelo dobro u banatu.Lepota od torte...

    ОдговориИзбриши
  10. Mužu mi je uskoro rođendan i baš tražim neke recepte za torte, tako da mi je ovaj post baš dobro došao (iako je ja neću jesti :( )

    ОдговориИзбриши
  11. Vrlo lijep blog;)) Super ukusna hrana napenwo; ** Pozdrav iz Poljske i dobrodošli na naš blog; **

    ОдговориИзбриши
  12. Vera,
    wonderful cake -
    looks very beautiful and delicious.
    Greetings & hug, Diana

    ОдговориИзбриши
  13. Ovo je odlična torta koju si super napravila ! I hvala ti za podsjetnik na ovaj recept.

    ОдговориИзбриши
  14. godinama ova torta je bila omiljena na uskrs, a onda sam izgubila recept --ceduljicu -- hvala za recept

    ОдговориИзбриши
  15. Torta je savršena isprobana više puta ko je pravi nije pogrešio izbor...:))))

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман28. јул 2013. 06:49

    dobar je recept i zahvaljuem se, samo mi nije jasno koliko se ove kore peku i na kojoj temperaturi.

    ОдговориИзбриши
  17. neznam sta da kazem , kore su ispale dobro samo sto je krema tecna, i sve sam uradila sto ste postavili.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман5. јул 2023. 06:34

      U pravu ste za fil da je redak. U fil sa mlekom na pola litre ide 5 kašika brašna a ne dve.

      Избриши