субота, 12. фебруар 2011.

Provance Salad/Provansalska Salata



Fina salatica sa belim mesom.U originalnom receptu može se dodati i sveži seckani maslačak.
Ovu salatu pravim često i ona je od onih koje radim od oka.
Znam da vas to dragi moji posetioci nervira, jer i ja lično volim tačne i precizne mere.

Potrebno je:
belo meso, jedna polovina (moze i vise),Za veće društvo možete obariti celo belo meso.
Iseckano na sitnije parcice i obareno (voda se osoli kada se bari), pa se onda isecka na jako sitne kockice
- krastavcici, po zelji, iseckaju se na sitne kockice kao za rusku salatu-4 srednje veličine
- trapist sir se izrenda na najsitnije rende, kao dlake-200g
- majonez po zelji-100g
- pavlaka po zelji-2dcl
sve se dobro izmesa, ja sam mutila mixerom. A možete i sa dvema velikim kašikama za mešanje salata.
Možete dodati i kašiku origana ili još bolje začina Provanse!
Seckani sveži maslačak ako volite taj po malo gorkast ukus i ako je proleće.....

2 коментара:

  1. Baš mi je zanimljiva ova salata, ja bi možda ipak probala i s maslačkom. :)

    ОдговориИзбриши
  2. super, volim ovakve salate, mogu biti kompletan obrok. Odlična ! Maslačak mi je posebno zanimljiv, mislim da bih ga ja stavila :)

    ОдговориИзбриши