субота, 22. јануар 2011.

Moroccan Coconut Cubes/Marokanske Kokos Kocke

Neobične vrlo slatke kocke od kokosa iz Maroka...:)
Šalim se naravno...:)
Recept jeste nalik originalu ali je nastao u jednoj malo preradjenoj verziji originala,tačnije malo uproštenoj verziji.
Doduše nisam nikada probala originalne kocke ali verujem da ove moje ne odstupaju mnogo.
Kocke su zaista lake za napraviti ali su vrlo slatke,sa finom aromom limuna...
Ako niste sigurni da li će vam se dopasti napravite pola mere.
Ponekad me uhvati neka manija da isprobavam recepte sa drugih podneblja. Nekima se oduševim nekima ne.
Kada objavim sliku na svojoj FB stranici uvek se nađe neko ko će napisati "Pa to nije vojvođanski!".
da i nije, ma koliko ukusno bilo, ja nekako i dalje mislim da ne bih mogla živeti na receptima drugih podneblja.
Iako sam pasionirani ljubitelj preslatkih delicija, pogotovo zalivenih kao što su tulumbe, ali nemojte mi zameriti, nema ničeg lepšeg za mene od rezanaca sa makom.

Potrebno je:
430g šećera
2dcl slatke pavlake
200g kokosa
30g maslaca
naribana korica limuna.
Za početak u jedan sud stavite slatku pavlaku,kokos i šećer.
Stavite sve na laganu vatru i mesajte.
Trebaće vam oko 10-tak minuta da se dobije jedna lepa smesa nalik pasti.
Zatim sklonite sud sa vatre dodajte puter i koricu limuna.
Smesu izmestite u pleh koji ste obložili pek papirom.
Ili još bolje u jedan plastični sud koji vam služi naprimer za zamrzavanje.
Ostavite da se ohladi.
Poslužite.
Pazite vrlo je slatko i morate ga seći sa oštrim nožem posebnom pažnjom :P

5 коментара:

  1. Jako mi se sviđa,baš volim kokos,ali količina šećera....?!
    Da znaš da ću probati sa polovinom ;))POZZ

    ОдговориИзбриши
  2. Jučer sam baš kuhala jedan temetska ručak, a tema su bila jela Sjeverne Afike i Bliskog istoka. Za desert nisam imala nikakvu ideju, a da sam vidjela ovaj post definitvno bi isprobala ove kocke. Pamtim ih za slijedeći put. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Eto me ponovo, posle mesec dana, zasluzenog odmora a na tvom blogu super stvari. Vera veliki pozdrav i sve najbolje u 2011 godini, puno srece i zdravlja tebi i porodici...

    ОдговориИзбриши
  4. vrlo jednostavno za napraviti, kao što sam već spomenula nisam obožavatelj kokosa, ali znam kome bi se ovo sigurno dopalo

    ОдговориИзбриши