понедељак, 24. јануар 2011.

Home made Baileys-Domaći Bejlis ili kako napraviti Bejlis

Znam da svi volite Baileys ili bar ponekad popijete u društvu barem malu čašicu ovog meni omiljenog pića,a možda ga stavite i u kaficu i tako mirisnu popijete i razbudite se u ovo zimsko vreme.
Znam i da je danas u odnosu na neke ranije godine ovo piće postalo dostupno svima, i po pristupačnoj ceni može da se nabavi u bilo kojoj boljoj prodavnici.
Pa čemu onda da ga pravite?
Sigurno ste se sada to i pitali.
Napravite ga iz više razloga.
1.Iz Radoznalosti bar...
2.Jer mođe da se desi da opet budemo u deficitu istog..jednog dana...
3.Uživajte sa drugaricama...hvaleći se da je ova vrlo,vrlo odlična kopija vaših ruku delo...a možda niko i ne primeti da je "home made".

Potrebno je:

8 dl mleka
6 kašika šećera
1 kesica pudinga sa ukusom karamela
1 kesica praška za šlag
2 dl mleka
100 g bele (može i mlečne) Milka čokolade
2 dl viskija

Priprema:
u 8dcl mleka staviti šećer.
Potom stavite na vatru da proključa-zakuva.
Smese za puding i šlag žicom umešajte u 2dcl preostalog mleka.Dobro izmešajte da nema grudvica.

Ovu smesu ulijte u provrilo mleko.

Vratiti na vatru i neprestano mesajte dok ne počne da se zgušnjava.

Otopite belu čokoladu i umešajte u ovu smesu.

Ostaviti da se prohladi.

Skinite obavezno koru od gore.
Dodajte viski.
Dobro izmesajte.

Dobiće te oko 1l pića.


18 коментара:

  1. Volim Bejlis iako alkohol generalno ne pijem. Viđala sam slične recepte, nikako da ga napravim. Ovaj je lep sa belom cokoladom.Koliko dugo može stajati i da li se drži u frižideru?

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam nikada probala B. Možda ga ipak napravim, samo zato da se hvalim prijateljicama :) Hvala za recept i nadasve interesantan post.

    ОдговориИзбриши
  3. volim ovaj liker, ovaj recept za kućnu radinost je odličan, bravo!

    ОдговориИзбриши
  4. Joj, joj, volem, jako volem! Bilježim i radim, definitivno!

    ОдговориИзбриши
  5. Ma super, zgodno je napravit pa ponjet u goste na poklon. Pravim neke kolače s njim i mogu ti reći malo je skup. Napravit ću ga svakako.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlično, radim prvom prilikom, odlično zvuči ovako s bijelom čokoladom!

    ОдговориИзбриши
  7. Jako zanimljivo. Bejlis volem, ali rijetko ga pijem. Međutim i meni se dopada Dunjina ideja da se ponese u goste kao neki mali zgodni darak. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala za recept,divan je.Obozavam i liker,a i tortu!

    ОдговориИзбриши
  9. Uf,uf i ja volim Bejlis i dugo već gledam recepte po netu.Biram Verujem .da je ovaj tvoj super.Probaću;))

    ОдговориИзбриши
  10. Opa!!!!
    Neka, neka, zlu ne trebalo! Odličan recept i u svakom slučaju hvala što ga dijeliš s nama!

    ОдговориИзбриши
  11. ja volim sve domaće varijante, pa tako i ovo
    jako lijepa čaša :)

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan recept draga Vera, obožavam domaće likere i ovaj bi mi se sigurno svidio.:)

    ОдговориИзбриши
  13. O da, obožavam ovaj liker. Radila sam već domaći liker od čokolade i morat ću isprobati i ovaj :)

    ОдговориИзбриши
  14. Hvala vam..
    @Dunja hvala z aideju...Da bio bi odličan poklon za frendice u onako nekoj ludoj ukrasnoj flaši.

    ОдговориИзбриши
  15. Ja sam radila B. po ovom receptu nekoliko puta, ima moju preporuku...
    Moje drugarice na prvu nisu ni primjetile razliku u odnosu na orig... Extra je.

    ОдговориИзбриши
  16. Great recipe and photos, Vera!
    I love Bejlis can use in cakes and cocktails. Thanks,
    Greetings and good week, Diana

    ОдговориИзбриши