субота, 13. новембар 2010.

Home made pumpkin and cinnamon jam/Marmelada od bundeve i cimeta by BrankaB

Ovo je jedna finnaaa marmeladica od nase kraljice marmelada sa bloga By BrankaB,

gde možete naći recept za još puno finih i vrlo aromatičnih marmeladica.

Potrebno je:

200 g pečene bundeve

Znači oko pola kilograma sirove ispecite i napravite pire.

1dcl vode

100g smedjeg šećera

pola kašikice cimeta

pola kašikice muskatnog oraha-mlevenog naravno

Priprema:

Ispecite bundevu i napravite pire.

Stavite je u posudu i dodajte vode,može i 1,5 dcl.

Potom šećer,cimet i muskatni orah.

Kuvajte na jačoj vatri dok ne uzvri.

Potom smanjite vatru i kuvajte dok ne počne da se zgušnjava.

Mešajte je konstantno da se ne zalepi za serpu.

Kada se dobro zgusne sklonite sa vatre.


Marmelada je gotova, razlijte je u čiste, zagrejane staklenke, dobro zatvorite i okrenite na poklopac. Neka tako stoje 10 minuta .

Nakon 10 minuta vratite na pravu stranu i neka se ohladi.

(od ove količine dobila sam oko 200 ml marmelade)

6 коментара:

  1. Vera,
    very nice recipes with pumpkin -
    I liked the jam and cake.
    Wonderful ideas and photos.
    Greetings and a hug, Diana

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Vera puno ti hvala na isprobavanju i ove marmelade !! jako si me razveselila i hvala ti na povjerenju u moje recepte i na lijepim riječima. Drago mi je da ti se marmelada svidjela i nadam se da uživaš u njoj. Super si je napravila, prekrasno izgleda !

    ОдговориИзбриши
  3. Ovako nesto jos nisam pravila. Hvala i Branki i tebi na receptu i ideji.

    ОдговориИзбриши
  4. Predivna kombinacija i tvoja predivna izvedba. :)

    ОдговориИзбриши