среда, 13. октобар 2010.

Čokoladni Kuglof

Ako niste nikada pravili kuglof, ili jeste a nije bio onakav poput bakinog.
Ovo je idealana recept za vas, lak za pripremu, ali tako ukusan i tako dobar da nema šanse da vam ne uspe.

200g maslaca
30g kvasca
3 kašokie šećera
600g brasna
200g strugane čokolade
4 žumanceta
1 celo jaje.

Priprema:
Penasto umutiti maslac te dodati četiri žumanceta i jedno celo jaje.
U malo mleka rastvoriti kvasac i šećer.
Kada kvasac nadodje izručiti ga u maslac i jaja.
Kad kvasac nadođe, izručiti ga u umućen maslac i jaja, vrlo malo posoliti i dodati 600 gr brašna. Sve dobro varjačom izmesiti. Dodati još malo mleka, ako je potrebno, da testo ne bi bilo suviše čvrsto. Zatim testo podeliti na dva dela. Jedan deo ostaaviti da kisne, a u drugi deo umešati 100 gr strugane čokolade i 3 kašike sitnog šećera. Kalup za kuglof dobro namazati maslacem i posuti brašnom. U kalup sipati prvo red žutog testa, zatim red testa sa čokoladom, i tako postupiti redom dok se mase ne utroše. Kalup ostaviti za jednu četvrtinu prazan. Ostaviti testo u kalupu da kisne, a zatim ga peći u rerni 1 sat. Vruć kuglof izručiti na tanjir i posuti šećerom zamirisanog vanilom.

4 коментара: