субота, 04. септембар 2010.

Bread with dry tomatoes/Hleb sa suvim paradajzom

Domaćeg hleba nikada dosta.Dugo sam imala averziju prema dizanom testu,kiflicama,hlebićima...valjda zato što i sama nisam ljubitelj hleba.
U zadnje vreme,moram priznati da rado nešto zamesim...Ali drage moje ima sa tim testom posla..te da odstoji..da se udvostruči..pa premesi,zamesi...:)
Ovo testo sam radila sa integralnim brašnom.
Kada radim sa integralnim brašnom uvek ga kombinujem se belim.
Tako je bilo i sada.
150g integralnog brašna
150g belog brašna
kašikica soli
1dcl ulja
1,5dcl mlake vode
pola kesice kvasca tj kocke
malo šećera
šaka ili više suvog paradajza
U pola deci mlake vode sam razmutila kvasac i šećer.
Kada je počeo da se peni,zajedno sa uljem,i ostatkom vode sam ga dodala u brašno.
U brašno sam prethodno isekla na sitno šaku suvog paradajza i dodala so.
Zamesila sam testo.
Ostavila ga na 1h utopljeno.
Kada se vidno udvostručilo,oblikovala sam mini veknicu ,premazala je malo uljem.
Nožem zasekla trake.

Ispekla...:)

7 коментара:

  1. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş çok beğendim.

    Saygılar.

    ОдговориИзбриши
  2. Potpuno te razumijem. Obozavam miris svjeze pecenog kruha i peciva, ali jedini kruh koji meni polazi za rukom je onaj sto se ne mijesti, sve ostalo bude za ubiti covjeka.
    Ovaj tvoj ima prekrasnu boju i koricu, skroz dobro izgleda.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je jedan od najljepših kruhova koje sam ikad vidjela! A peći kruh mi je jedna od najomiljenijih stvari, stvarno ima nešto posebno kad zamiriši za vrijeme pečenja :)

    ОдговориИзбриши
  4. .... I ispao je prekrasan, mirisan kruh!
    Strah me ga je praviti jer ga ja najviše pojedem.. obožavam domaći kruh i kuću kojom se širi miris pečenog kruha:))

    ОдговориИзбриши
  5. Obozavam domaci kruh, nekad ga je moja mama pekla. Ja ne smijem, kad bih krenula, mislim da bih dosla na 100 kg:))

    ОдговориИзбриши
  6. Divan kruh , a dodatak suhog paradajza je odličan ! Ja inače volim praviti kruh ali se suzdržavam jer ne mogu nikadas odoljeti da ga i ne pojedem a to onda nije baš dobro :) . Kraj ovoga bi definitivno teško odoljela, zbilja izgleda ukusno i lijepo !

    ОдговориИзбриши