четвртак, 5. август 2010.

Honey-Banana Muffins/Banana Medeni Mafini

Kada poželimo nešto brzo i slatko,obavezno pravim mafine.Već milion puta sam pisala o lakoći njihove pripreme.Jedino što je važno da tokom pripreme odvojite suve i mokre sastojke,pa ih na kraju sjedinite.
Najbolje da to uradite kulinarskom žicom,aa ne mikserom,kako na kraju ne biste dobili žilav mafin.
Obićno me pitaju,a koji su to suvi sastojci?
Zato idemo redom....:
Potrebno je:
SUVI SASTOJCI:
3dcl brašna
malo soli
1 kašikica praška za pecivo


MOKRI SASTOJCI:
2 jajeta
3 banane
1dcl mleka
1dcl ulja
3 jelovne kašike meda-probajte smesu pa ako volite sladje dodajte još meda


Za početak uključite rernu na 230C.Pripremite pleh za mafine i obložite papirnim korpicama.
U jednu posudu prosejte suve sastojke
U drugu posudi umutite jaja dodajte izrendane dve banane,mleko i ulje a zatim med.
Sve sjedinite.
Spojite suve i mokre sastojke,promesajte,tri -četiri puta,da se sve ujednači.
Sipajte smesu u korpice,ne do gore već do 2/3 korpice.
Na sredinu svakog mafina stavite kolut banane.
Pecite oko 20min.Dok ne dobiju lepu boju.

2 коментара:

  1. Kako samo divno izgledaju! Imam veoma sličan recept za banana nut bread, samo što ga i ja pravim u obliku mafina. Brže se ispeče.

    ОдговориИзбриши
  2. Super izgledaju ovi muffini i nisam do sada probala kombinaciju meda i banana tako da ovi ubrzo idu na isprobavanje.

    ОдговориИзбриши