Sad da li mi mozemo svrstati kuvane djevreke ili ne u Vojvodjansku kuhinju,nije ni bitno.....
Čak sta vise verujem da su se i nase bake sluzile ovim načinom pripreme peciva..po kuvano..po pečeno...
Potrebno je:
1 kvasac
½ l mlake vode
1 kg brašna
2 dcl ulja
3 kašičice soli
2 kašike šećera
Priprema:
Od ovih sastojaka zamesiti testo.Ostaviti ga jedno vreme da se udupla-naraste.
U jedan lonac ili serpu sipajte vode pa stavite na šporet da provri.
Od testa otkidajte male delove-veličine limuna ili manje.
Obrazujte loptice.
Rukama u sredini napravite "rupu".
Spuštajte ih u vrelu vodu.
Kada isplivaju na vrh,gotovi su.
Izvadite ih,poslazite na pek papir ili tepsiju.
Pecite dok ne porumene.
Iznenadiće te se kako su spolja krckave a unutra meke!
Meni je ovo savršeno pecivo, pravila sam ih pod nazivom: bagels! Nisu se mogli ni okrenuti nestali za tren!
ОдговориИзбришиDa,da bagels,ali mogu biti i u bilo kom drugom obliku...:)
ОдговориИзбришиrecepte za ovo sam vidjala cesto, al nikako da se uhvatim da pravim :) definitivno ide na probu, koliko prekosutra! ;) a slike su ti - da pojedem monitor!!!
ОдговориИзбришиPrekrasno i mami da se proba :))
ОдговориИзбришиPrekrasni su! I ja sam prvo pomislila da su "bagels", ali nisu, bagels se nikako ne peku u ulju, već u pećnici, pa su ipak malo manje masni. Tvoji zaista divno izgledaju, mljac.
ОдговориИзбришиradila sam slično tijeseto no ne u postpunosti isto, jako lijepo izgledaju na slikama
ОдговориИзбришиJa naprosto obozavam bagels. Ovo fantasticno pecivo koje je specijalitet Poljske i Jevrejske kuhinje, je extremno popularno sirom Amerike, pogotovo u New York-u. Ovde se sluzi uz krem sir i dimljeni losos-fantasticna kombinacija!
ОдговориИзбришиTvoji izgledaju fantasticno! Puno pozdrava
Belezim tvoj receptic, vec odavno imam zelju da ih napravim a ovi tvoji izgledaju tako slatko da bih sad odmah pruzila ruku ka ekranu!;)))
ОдговориИзбришиbagels, fenomenalno pecivo! Ja pravim bavarske kifle koje se takodje kuvaju, jako je slicno, a ovaj recept moram da isprobam posto je moj iz Sale and Peppe isuvise komplikovan! Moze i sa crnim lukom dinstanim da se umesa u pecivo, da mu slatkastu aromu! Krem maslac obavezno!
ОдговориИзбришиSuper recept, nisam nikad probao...
ОдговориИзбришиKako je ovo zanimljivo! Nikad nisam isprobala ovaj tip tijesta i baš me intrigira.
ОдговориИзбришиJako lijepo izgledaju kad su pečeni. :)
So it was just boiled in a hot oil? not in the oven? well, its easier to make..I like it.
ОдговориИзбришиLijepi su!!,no moram priznati da ih nisam do sada pravila...
ОдговориИзбришиVidjela sam sličan recept ali ga do sada nisam isprobala, a morati ću ubrzo jer izgleda zbilja fantastično i priprema je zanimljiva , super si ih napravila !
ОдговориИзбришиIs that donut? It looks yummy. I wanna appreciate it if you would translate your recipe into English. Thank you.
ОдговориИзбриши