недеља, 8. август 2010.

Donuts Muffins/Očekuješ mnogo a ne dobiješ ništa...:)

Sigurno ste na internetu već milion puta videli fotografiju Krofni Mafina.

Da,zaista izgledaju primamljivo.

Sada kada sam ih probala mogu reći samo IZGLEDAJU.

Ukusi su različiti,krofne su krofne a mafini su mafini.

Nešto izmedju je ova varijanta,nešto tvrdji mafin,uvijen u šećer.

Probajte,možda se vama svidi,ali ne ostavljajte ga za sutra dan,jer će te dobiti ROCKY MAFIN...:)



Potrebno je:

1 veliko jaje

60ml ulja

180ml mleka

340g brašna

2 kašike praška za pecivo

1 vanil šećer

Za premazivanje:

2 kašike putera

kašika meda

Prah šećer za uvijanje mafina.

Priprema:

Uključite rernu 220C,pripremite kalup za mafine i oblozite ga korpicama.Ako nemate korpice premazite puterom.

Penasto umutite jaja vanil šećer i šećer,potom dodajte mleko i ulje.

Dobro promešajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo.

Smesu dobro promešajte,da nema grudvica i da bude glatka.

Izlijte u korpice,do 2/3 korpica.

Pecite oko 20min.

Kada su pečene,znaćete to kada fino porumene,izvadite ih iz kalupa i ostavite na žici da se hlade.

Otopite zatim puter i med i svaku premađite kulinarskom đicom tom slatkom tečnošću.

Skinite papirnate korpice i svaki mafin uvijte u prah šećer.

Pojedite ih ODMAH!!!


9 коментара:

  1. Hayırlı haftalar. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    ОдговориИзбриши
  2. Prije koju godinu radila sam tzv. Doughnuts-muffins po nekakvom receptu s Interneta, imam ga negdje i na blogu. Ali ja sam to išla raditi upravo zato što je to meni izgledalo kao da uopće nema veze s krafnama (ne volim krafne): dok sam čitala originalni recept, zaključila sam da su to obični biskvitni muffini, s tom razlikom što se u sredinu stavi pekmez - i točno tako je i bilo. Nisam bila razočarana, jer nisam ni očekivala "karakteristike krafni". Meni se ti muffini sviđaju, radila sam ih više puta.
    U mojem receptu se muffini izvan ničime ne premazuju, pa ne znam kakvi su ovi tvoji; ali meni se čine jako zgodni, kao "muffini", spremam recept:)

    ОдговориИзбриши
  3. Dobro da ovo čujem (pročitam kod) od tebe. I meni djeluju privlačno i označila sam ih mali milion na foodgawker-u srculencetom, sa željom da ih isprobam. Iz tvog iskustva vidim da mi to ne bi vrijedilo.
    Pozdrav i hvala što si ovo podijelila sa nama.

    ОдговориИзбриши
  4. Dobro je cuti da nesto nije vredno velikih ocekivanja. Hvala

    ОдговориИзбриши
  5. Ovaj tvoj mafin stvarno deluje svemirski dobro. Baš bih ga probala. Volim da eksperimentišem i sa testom kad mi se ukaže prilika, mada za sada uglavnom radim torte.

    Do sada nisam pravila mafine, a kad sam u prilici da ih negde kupim, često me privuku svojim izgledom, ali sam takođe retko kada zadovoljna. Jednom mi se dopao kada sam ga kupila u "Hleb i Kifle" ali preostala dva-tri puta baš i nisam bila oduševljena.

    Moraću da probam. Hvala na ideji i receptu!

    ОдговориИзбриши
  6. Vera,
    wonderful recipe and pictures!
    looks very tasty.
    Regards, smiling summer, Diana

    ОдговориИзбриши
  7. Ah baš mi je žao što nisi zadovoljna jer ovi muffini izgledaju savršeno. Vidim da ovdje vrijedi ona da nije sve u izgledu. :)

    ОдговориИзбриши
  8. dobro si me nasmijala sa ovim Rocky muffin ! :). A izgledaju tako lijepo i mekano. Dobro kažeš nekada očekujemo puno a to ne dobijemo i nije sve tako dobro kako izgleda. Ovi su vjerujem bili dobri kada si ih napravila jer zbilja super izgledaju.

    ОдговориИзбриши