четвртак, 15. јул 2010.

Rustic Italian Kalcona/Rustična Italijanska Kalcona

Pre par dana,sam operisala zub,i to mi je verujte bilo prvo iskustvo sa "zubima",jer evo za 33g zivota nisam primila ni anesteziju niti izvadila zub...:)
Nemojte misliti da sam neka lenjivica koja ne vodi računa o higijeni zuba,nego verujte i sada sam izvadila potpuno zdrav umnjak i još pošteno platila i pošteno namučila....Lomili su mi ga dva sata, doduse pod anestezijom,koja bas i nije delovala...

Neću pisati o ovom iskustvu iz operacione sale ,već o tome da sam dva tri dana bila na kašastoj hrani i sladoledima.
Doduse prvo sa odusevljenjem...a kasnije me je za ta tri dana glad toliko savladala da iako sam vrlo disciplinovana jednostavno sam počela da sanjam sir,pizzu...batake....:)
Ova kalcona je nastala iz moje želje,s tim što sam pojela zaista mrvicu,ostatak su deca "smazala".
Moram da dodam da sam prezadovoljna receptom za testo,predivno je krckavo!!!
Potrebno je:
300g brašna
15g kvasca
2 kašike maslinovog ulja
10g soli
2dcl vode
Nadev:
100g trapista ili mekog sremskog sira
100g praške šunke
100g sitno isečene i poprzene slanine
4 kašike kečapa
2 kašike maslinovog ulja
so
Priprema:
Pomesati brasno i izmrvljeni kvasac sa maslinovim uljem,posoliti i sa 2dcl vode zamesiti testo.
Mozete ga premesiti i podeliti na dva jednaka dela ili napraviti jednu veću kalconu.
Ostaviti ga da naraste dok se ne utrostruči zapremina
Potom razviti tanko,nadenuti sastojcima,ravnomerno,preliti sa malo maslinovog ulja,presaviti na pola,spojiti ivice.
Peći na 220C oko 20 min
Sluziti tople!

9 коментара:

  1. kalcona stvarno izgleda rustično...obožavam ih..nadam se da ti je bolje sa zubom...čaj od žalfije za ispiranje usta...antiseptik

    ОдговориИзбриши
  2. Sjećam se svojih problema s umnjacima, liječiš godinama, ali na kraju moraju van, a sve skupa je bolno. No, sve prođe, pa bez problema možeš jesti i ovako hrskavu calzone. Odlično izgleda!

    ОдговориИзбриши
  3. Joj ovo je predivno, kao i sve što sam kod tebe našla. Na mom blogu ima nagradica za tebe.

    ОдговориИзбриши
  4. Obožavam, predivna je ali, još ne uključujem pećnicu:))) Vruće je, katastrofa... Imaš nagradicu na mojem blogu:

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo dolično izgleda , super recept ! Pa kako si izdržala da pojedeš samo mrvicu, uh,uh... :-), svaka ti čast na disciplini . Žao mi je što si se namučila sa zubom,važno je da je dobro prošlo i da si sada ok.

    ОдговориИзбриши
  6. Uff..zubi..ja nemam uopće kvalitetne zube, ali su sad svi, hvala bogu zdravi i sve što trebam je otići na kontrolu svakih 6 mj...Nadam se da si ti sad već bolje od svega toga...Kalcona ti izgleda predobro, a u tebe inače nikada ne sumnjam i znam da je sve što ti skuhaš odlično i dovedeno do savršenstva, kao i fotke od kojih mi redovito rastu zazubice...

    ОдговориИзбриши
  7. Na mojem blogu čeka te "Prix d'Arts". Dođi i preuzmi!

    ОдговориИзбриши
  8. odlično izgleda, a nadjev mi se čini preukusan

    ОдговориИзбриши
  9. Odlično i izgleda a što se tiče zuba zaista s njima nemam problema dok prije par godina nije zaboljela šestica i nastao granolom a zubarica ga htjela sačuvati i nije dolazilo u obzir da se vadi i tako se ja mučila mjesec dana s popravcima,dok na kraju mi se nije spojio vrat s obrazima i završila u bolnici 5 dana ,pa onda čekala da prođe upala da mi se može odstraniti zub.Sin mi je rekao da sam druid pred smrt divne li usporedbe ha,ha.
    Nadam se da je sve o.k. sada.

    ОдговориИзбриши