понедељак, 5. јул 2010.

Peanut buter cookies/Keksi od kikiriki putera

Kikiriki puter obozavam u kolačima,pre par godina prvi put sam kod jedne prijateljice probala kikiriki puter brownie i ostala potpuno odusevljena!
Znam da sada i po našim prodavnicama i marketima može da se kupi ovaj puter i ja to preporučujem super je ukusan, možete da ga mažete, stavljat eu kolače, ima milion razloga gde i šta možete sa njime...

Keksi su meki,vrlo fini i jedni su od lepsih koje sam pravila,pre svega tu mislim i na njihovu mekoću koja se zadrzi i dva -tri dana nakon pečenja.
I priznajem često ih pravim..jer taaako su ukusni!


Potrebno je:125g maslaca
100g smedjeg šećera
100g maslaca od kikirikija
150g brašna1 jaje
1 kašika kakaa

Priprema:
maslac i šećer penasto umutite,potom dodajte brašno i ostale sastojke.
Zamesite testo.
Kako sam ih pravila u doba "vrućina",stavila sam testo na 1h u frizider.
Potom oblikujte male lopte.
Slažite ih u pleh oblozen pek-papirom.
Viljuskom napravite šare,tako što će te svaki keks pritisnuti lagano od gore,a potom viljuskom popreko,dobijajući male kockice.
Peći na 180C oko pola sata.
Mignonne ih je ukrasila otopljenom belom i crnom čokoladom.
To je odlično,ali kako mi je vrućina,i kako sam ih nosila na bazen deci...za užinu,nisam ih umakala u čokoladu iz čistog razloga da mi se po toploti sve ne rastopi i ne umrlja.
Zato su ovako "goli"....:)













9 коментара:

  1. Volimo kikiriki ali maslac od kikirikija niko neće ni probati. Koliko sam ga bacila a nije mi palo na pamet ugurati ga u nešto ovakvo:))) Sljedeći put... svakako... sada znam!

    ОдговориИзбриши
  2. super ideja za iskoristiti maslac od kikirikija. Ja volim njegov okus ali malo mi je prejak i pretežak kada ga samoga jedem zato su mi ovi keksići super kombinacija. Jako lijepo izgledaju, nije im niti potreban neki preljev iako sigurno dobro dođe . Sigurno su dječica na bazenu uživala ! :)

    ОдговориИзбриши
  3. nisam još nikada probala peanut butter.. keksi izgledaju savršeno

    ОдговориИзбриши
  4. I ja sam ih pravila i toliko su obožavani su da sam napisala post o njima. :) Inače ih pravim od putera kojeg sama pravim!

    ОдговориИзбриши
  5. Kako su lijepi i sigurno su jako ukusni. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Jel ostalo jos malo od tih keksica...?;))) sorry, dear...nisam stigla ovih dana da virnem na blog, pa zato kasnim...meni su bas fini i ovakvi, bez cokolade, verujem da klincima nije nista smetalo, hihih...drago mi je da si ih isprobala!;))) kiss

    ОдговориИзбриши