четвртак, 8. јул 2010.

Kremenadle u sosu i Restovan krompir

Ovo je moj predlog za vas rucak.Doduse,moram priznati da nije bas lagan,a bogami dobro ce te se i zaljutiti.....)
Za kremenadle u sosu:
1kg svinjskih kremenadli
4 glavice crnog luka
1 kasika brasna
1 kasicica mlevene aleve paprike
1 kasikica ljute tucane paprike
2dcl kisele pavlake
cetvrt kasike sirceta
Priprema:
Kremenadle maljem izlupati sa obe strane,posoliti i pobiberiti,potom ih poloviti,ili ostaviti u komadu ili ih iseci na sitnije.
U tiganju(velikom)poprziti sitno iseckan luk,pa kada porumeni staviti na njega kremenadle i dinstati.
Kada kremenadle omeksaju izvaditi ih na tanjir .
U posudu u koju ste ih dinstali,stavite kasiku brasna,papriku i jednu i drugu,pavlaku i sirce,naliti zatim malo mlake vode.
Sos dobro izmesati da nema grudvica.
Potom u sos dodato meso i kuvati jos 15 minuta.
Sluziti u zagrejanoj ciniji.



RESTOVAN KROMPIR
6 krompira
1 kasika ulja
3 glavice crnog luka
so
biber
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci,pa kuvan oljustiti ii iseci na kolutove.
U tiganju zagrejte ulje,dodati sitno iseckan luk i prziti dok luk ne porumeni.
Dodati krompir i kratko poprziti.
PRIJATNO!!!

3 коментара:

  1. Kad se ima ovakav rucak,onda se nema vremena za pricu !!:))
    Volim tvoje recepte i uvijek mi prijaju ,predivno !!!!:))

    ОдговориИзбриши
  2. ovo je pravi ručak, !! odlično izgleda i recept je super !!

    ОдговориИзбриши
  3. WOW koja gozba, ovo sve zvuči presavršeno. :)

    ОдговориИзбриши