петак, 09. јул 2010.

Koh od kajsija

Ovaj koh je sasvim drugacijii od klasicnog koha ,koji se pravi sa jajima,a potom preliva mlekom.Takodje je idealan za leto,jer rashladjen u frizideru,zaista osvezava u ove vruce dane.
Kako je sada sezona kajsija,ovaj koh morate isprobati,i znam necete ostati ravnodusni.....>)
Potrebno je:
40g putera
60g secera
6 jaja
malo soli
pekmez od kajsija
ulje
Priprema:
Puter dobro ulupati sa secerom i pekmezom od kajsija,kako biste dobili glatku smesu bez grudvica.
Dodajite jedno po jedno zumance.
Belanca sa malo soli ulupajte u cvrst sne.
Potom sve ravnomerno sjedinite.
uspite smesu u podmazanu posudu,pa je stavite u veci sud sa vrelom vodom-pazite da voda ne prodre u koh
Stavite sve u rernu i pecite oko pola sata.
Koh mozete istresti iz posude te preliti zagrejanim pekmezom ili ga jesti direktno iz mini posudica!

10 коментара:

  1. Dear Vera,
    new recipes and ideas are wonderful.
    All I like.
    Very nice pictures and presentations.
    Greeting and smiling summer, Diana

    ОдговориИзбриши
  2. Fino, fino! Ja već pomislio da si na produženom godišnjem odmoru ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Svrati na moj blog, ceka te nagradica :)

    ОдговориИзбриши
  4. Rashlađen bi mi baš prijao, prekrasan ti je koh draga Vera.

    ОдговориИзбриши
  5. odličan koh, sada bih ga odmah išla raditi kako mi se sviđa. Super izgleda i vjerujem da je pravo osvježenje za ove tople dane !

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Vera, na mom blogu čeka te jedna nagradica , pa kada stigneš navrati po nju :)

    ОдговориИзбриши
  7. Uh, koh izgleda i više nego odlično, posebno zbog toga što ja zaista oboooooooožavam kajsije! :)
    I kao i kod Branke, i na mom blogu te čeka jedna nagradica :)

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман16. јул 2010. 12.22

    Svi recepti su predivni, ja uzivam citajuci ih.
    Hvala puno,V.

    ОдговориИзбриши
  9. Koh, mmm... Jos sa kajsijama, joj al je dobro! E, pa i kod mene ima nešto za tebe. Izgleda da nam se ukusi poklapaju! Svrati :)

    ОдговориИзбриши
  10. Jako mi se sviđa ova kombinacija i zbilja je moram probati jer obožavam kajsije. :)

    ОдговориИзбриши