среда, 16. јун 2010.

Rezanci sa tikvicama i sirom


Recept za ovo lagano,letnje ali slano...:)jelo sam preuzela od jedne korisnice sa Foruma Vojvodjanske Kuhinje

Sastojci:

• 500 gr makarona
• 1 kg tikvica
• 1,5 dl ulja
• so i biber
• pola veze peršunovog
lišća
• 100 gr somborske fete

Priprema:
Očistiti tikvice, isecite ih na kocke i dinstati na malo ulja ili masti, uz povremeno dodavanje mlake vode.
Na kraju začinite po želji. Skuvajte makarone sa malo soli i koju kap ulja. Procedite kad je gotovo, dodajte dinstane tikvice, peršun i rendani feta sir.

Savršen spoj tikvica,testa i sira biće odličan brzi ručak!!!

copy paste..sorry

9 коментара:

  1. Jaoj draga moja Verka sto ti je sladak ovaj suncokretni "corbaluk" bas mi se dopao, posebno sto me je podsetio na bakino posudje iz koga smo s apetitom jeli :)

    Moja baka je zivela u aleksinackom kraju i tamo su se ovakve posude zvale "corbaluk" (iz prostog razloga sto se iz nje uglavnom posluzivala corba :)

    Ne znam koji je naziv u Vojvodini ali rado bih je posedovala zbog secanja na moju voljenu baka Micu:*

    Testeninu s tikvicama pravim i super je!

    Poz.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti draga moja,ova posuda je tako stara,cak je sa druge strane malo "olupana",pa je nisam mogla slikati celu...veliki pozz i za tebe!

    ОдговориИзбриши
  3. Samo da je sa tikvicama super je!!! Obozavam (na zalost jedna i jednina u stanu) ovakva jela:)
    A zdjelica je stvarno slatka, tako starinska (i u tom smislu, sta fali ako je ostecena, bas je fora!)!

    ОдговориИзбриши
  4. Odlično izgleda, volim jako tjestenine i pašte, sir također...tikvice tako, tako..ovo bi u slast pojela...Odlično!

    ОдговориИзбриши
  5. Super kombinacija, super hrana !! kada sam vidjela naslov baš sam pomislila "gdje li Vera vadi sve ove divne recepte" :)). Odlično si ga izabrala i pripremila, a posuda se i meni jako sviđa !! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Jako fino jelo, ja bi na ovakvim stvarima mogla živjeti bez komadića mesa. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Eh Vera, sto me ovo seca na detinstvo kad mi baba kuvala svasta e ode godine samo secanja.Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  8. joj kako lepa posuda,a i testo deluje jednostavno ali iprimamljivo

    ОдговориИзбриши