петак, 14. мај 2010.

Palmiers with strawberry curd/Palmires i Curd od Jagoda za 5 minuta

Ovo su dva recepta bas za pet i u pet minuta.Doduse palmiers će te praviti malo duze....:)
Ono sto mi se dopada kod ovog testa je taj specifičan oblik palminog lista,i moram vam priznati da smo ih pogrickali za pet minuta.
Ako se odlučite sami napraviti ovo francusko lisnato testo ,homemade recept je tu,
ako ste pak u trci sa vremenom,kupite u prodavnici zamrznuto lisnato testo...
Potrebno je:
1 ploča smrznutog testa
oko 30g otopljenog maslaca
50g šećera
1 kesica vanil šećera
Priprema:
Testo odmrznuti,na sobnoj temperaturi.Radnu povrsinu posuti brasnom i testo razvući u pravougaonik.
Premazite ga puterom.
Šećer pomesajte sa vanil sećerom.Pospite testo.
Zatim ga uvijte do pola sa jedne i sa druge strane a potom ostavite da odstoji.
Pravi način ,ako hoćete je da levi deo duže strane testa preklopite do dve trećine ,a desni deo do jedne trećine tako da se ivice sretnu.A potom preklopite levu stranu na desnu....:)
To ću sledeći put...:)
Potom ga ponovo razvučete u ploču ,desnu i levu stranu preklopite do sredine testa.
Secite ga na sirinu od 1cm a potom u pleh oblozen pek papirom i kratko pecite dok ne porumene.
Još vruće pospite šećerom.
Curd od jagode sam napravila po Selminom receptu za Limun Card,koji sam probala u mesečnom istrazivanju njenog bloga Cooketa.
Postupak je isti,samo umesto limuna sam koristila pet svezih jagoda,koje sam izgnječila viljuskom,a ako imate previse soka,doduse ako su vam jako vodenaste,mozete ga odstraniti tako sto će te kasu od jagoda procediti.
Priprema:
Jaje izmiksati sa šećerom,dodati otopljen puter i kasu od jagoda.
Smesu staviti u vatrostalno lonče i u mikrotalasnoj rerni na 50 posto grejne temperature u 5-6 intervala grejati,a u medjuvremenu svaki put pomesati kasikom.
Kada sam pravila citrus curd ,smesa mi se brze zgusnula,ovoga puta sam bas šest puta po minut grejala i mesala.
Lično,sa jagodama mi je ukusniji.
recept za Lemon curd iz mikrorerne

6 коментара:

  1. Volim palmice, a sviđa mi se i ova kombinacija. Za probati!

    ОдговориИзбриши
  2. Ne sumnjam da su jako fini u ovoj neodoljivoj kombinaciji ali su i jako lijepi.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je odlično ! Brzo, jednostavno, a tako fino i lijepo izgleda. Dobra ideja za brzinski curd od jagoda , u kombinaciji sa lisnatim vjerujem da je super !!

    ОдговориИзбриши
  4. joj ovaj curd mi izgleda savršeno u kobinaciji sa jagodama, a i palmiers mi se čine pre preukusni, vjerujem da i jesu! :D

    ОдговориИзбриши
  5. Vera,
    seems the great -
    very tasty and delicious.
    Regards, Diana

    ОдговориИзбриши