субота, 29. мај 2010.

Čips za 5 minuta/Chips in 5 min.

Pre neki dan sam na foodgawker videla fotkicu za čips ,koji se priprema u mikroreni za 5 min, a recept sam našla na ovom blogu.
Blogerica ga je preuzela iz knjige Recepti za ukusan i zdrav život.
Doduše,moram priznati da sam bila malo skeptična u uspeh recepta,ali sam se baš prijatno iznenadila ukusom i samim receptom.
Ustvari to su recepti gde nema greške....:;)Priprema:
Krompir ogulite ,ili ga dobro operite ako ne želite da gulite koru.
Za jednu dobru količinu ,malo više znači oko 300g treba vam tri krompira,veća..:)
Iseckajte ih nožem ,na tanko,ako imate ostar nož,ili istrite na spravu kojom ribate kupus za salatu,ili upotrebite neki ribež koji imate a koji seče na tanko.
Posudu za mikrorernu premažite puterom,potom poredjajte kriškice,ne jednu preko druge da se ne bi slepile.
Dobro posolite.Mozete ako imate staviti i mesavinu soli sa paprikom ili belim lukom,...:)
Stavite ih u mikrorernu na 800V
Ja sam prvo pekla 4 minuta da bih dodala još jedan interval od 3 minuta.
I zaista izgleda kao pravi,manje je masan i odličnog je ukusa!
Njami...:)

20 коментара:

  1. Super izgleda,deca su sigurno bila oduševljena!

    ОдговориИзбриши
  2. Baš ču probati, još nisam pekla krumpire u mikrovalnoj. Odlično!

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam čips, stalno ga žvaćemo..Ili takav čips od krumpira ili tortilja čips..Recept je super!

    ОдговориИзбриши
  4. Joj Vera svaka ti čast za ovo! Ja bih se udavila u čipsu :)))
    Probam čim se vratim sa turneje, idem malo da skitam van Bora.

    ОдговориИзбриши
  5. Uou, novi dizajn, odlican je! Cips bas ne volim (ajde neka i ja nesto ne volim), ali recept zvuci zanimljivo (samo koliko tura imas jer je mikrotalasna mala?!?)!

    ОдговориИзбриши
  6. Pošto nemam mikrovalnu nije izgledno da ću isprobati recept ali recept je baš jednostavan i zanimljiv. Super izgleda ovaj čips. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ni ja nemam mikrorernu, ali sam se odusevila receptom kao malo dete.:)
    Cips obozavam, a ovaj izgleda odlicno!

    ОдговориИзбриши
  8. e da imam mikrovalnu, ovAJ ČIPS bi sigurno probala! čini mi se odličan, pogotovo jer nema puno masnoće! :)))

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala vam,čips nije uopste mastan,Melrose,ja sam svaki krompir,pekla kao samostalnu turu,jer nemam veliku posudu z amikrorernu,a čips bi trebalo poslagati u posudu da ne bude jedan preko drugoog.
    Mislim da je tri krompira sasavim dovoljna porcija.

    ОдговориИзбриши
  10. Savrseno izgleda, a i ukus mora da je dobar. Moracu da probam!

    ОдговориИзбриши
  11. Vera,
    Many looks delicious ...
    Greetings and Hugs, Diana

    ОдговориИзбриши
  12. Upravo sam ga napravila po tvom receptu, odličan je, vrhunski.

    ОдговориИзбриши
  13. Ideja je odlicna, ne znam kako bi bilo da se napravi u rerni posto nemam mikrotalasnu...ako budem isprobavala, javljam utiske!;)))

    ОдговориИзбриши
  14. Ovo je stvarno zanimljivo i vrijedilo bi isprobati. Kupovni čips kod mene niko ne jede, ne samo zbog toga što ga ja smatram masnom grickalicom, već više zbog toga što je preslan, a oni sa čilijem ili vještačkim pojačivačima okusa su vrlo štetni.

    ОдговориИзбриши
  15. Upravo napravila :)
    Ocena.... 10+
    Nama se sviđa.

    ОдговориИзбриши
  16. Divno izgleda a ne sumnjam da je i fin.

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман20. јун 2012. 09:22

    Koja je svrha par rijeci engleskog na ovoj stranici? Ako vec koristite engleski onda bar nemojte da se sramotite. Chips in 5 minutes, a ne Chips for 5 minutes... Astal-Voivodina Plains Recipes-this is my grandmother cooked (this is what my grandmother used to cook)
    Forget the diet, because here is still eating well!!! (here we still eat well)

    ОдговориИзбриши
  18. Hvala na pomoci, ispravicu, ja stojim lose sa engleskim. Konkretno ovde u naslovu sam stavila engleski zbog sajta foodgawker gde sam slala fotkicu, oni insistiraju na engl nazivu posta. Hvala jos jednom..

    ОдговориИзбриши