петак, 30. април 2010.

Sweet bread with punmpkin seed/Sltki hlebić sa semenkama bundeve

Kada je moja dragaSelma koja nas vodi sa "kuhačom po svijetu"i to pravo u Baranju,
objavila i napravila ovaj kolač,meni kao ljubiteljici i to opsesivnoj,bundeve i bundevinih semenki,nije ostalo ništa drugo nego da ga brzom ,brzinom isprobam.
Moja varijanta slatkog hlebića:Potrebno je:
6 jaja180g šećera
200g bundevinih semenki
50g griza
1 limun
marmelada od kajsije
prah šećer
Priprema:

Žumanca odvojiti od belanca,pa dobro sjediniti sa šećerom.
Pečene bundevine semenke samleti,ja nisam bas jako sitno.

Potom ih zzajedno sa grizom dodati zumancima i pomesati.
belanca sa malo limunovog soka ulupati u čvrst sneg a potom pomesati sa smesom od zumanaca.

Kalup za hleb nauljiti te posuti brasnom,izliti smesu i peći na 200C.
Čačkalicom proverite da li je pečeno.
Još vruć kolaš obilno premazati marmeladom i posuti prah šećerom.

Selma,kolaš je prva liga,brzo se sprema,preukusan je i zdrav!

7 коментара:

  1. kruščić ti je prekrasan..sad bi se odmah poslužila jednim komadom.. zaboravih ti reći da mi se jako sviđa novi izgled bloga, baš nježan sa ovim ružicama.. :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Sve je slatko i kruščić i sličice i novi predložak bloga!

    ОдговориИзбриши
  3. odličan kruhić , jako mi se sviđa i recept i tvoja izvedba. Lijepo ! U slikama sam uživala . A novi predložak bloga je tako nježan, super !

    ОдговориИзбриши
  4. Jednostavan recept, to volim i znam da su ovakvi jednostavni kolači najbolji i da nestaju u trenu. Super fotke!

    ОдговориИзбриши
  5. izgleda tako lijepo i sočno! bundeva je zakon! :)

    ОдговориИзбриши
  6. I mene je zaintrigirala ta kombinacija, a i ova tvoja kombinacija mi zvuči savršeno. Jako lijep kruh i fotke. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Vera,
    again great idea and nice photo.
    Greetings and awards for me, Diana

    ОдговориИзбриши