субота, 24. април 2010.

Chocolate Danish Pastry/Čokoladni Danish Pastry

Nažalost kada je Dansko pecivo od naše Branke bilo tema Kuvarigrica,ja nisam uspela da ga napravim bas za taj mesec,sto mi je i inače problem sa ovim food igricama.Želim toliko toga da probam,a ponekad mi se desi da imam puno posla ili rodjendane...te nestizem bas sve da propratim.Ali to što nisam učestvovala neznači da mi se ne dopadaju predlozi ili blogovi za istrazivanje ili teme igrica..bas naprotiv,uvek nesto odaberem da napravim...pa onda nista...:)
Lisnato testo prvi put pravim,po receptu ,u kojem nam je Branka sve savrseno objasnila,a i uz mali dodatak dvojca čije sam čokoladna peciva jedva čekala da isprobam.Elem,moje izmene,
-postupak i osnovni sastojci by Branka
-saveti by TadejaZnači,odvojila sam 50g brašna od osnovnog recepta za koji vam je potrebno:
- 20g svežeg kvasca
- 250ml toplog mleka
- 80g šećera ili u prahu
- 1 jaje
- 500g glatkog brašna
- 300g maslaca
Hvala draga na "prevodu" iz čaša.Mada moram priznati da su većina mojih recepata bas u tim misterioznim merama...
i naravno od 300g margarina odvojila 50g za testo,a ostatak izmiksala dan ranije sa kakaaom,stavila u kesu,ama bas sve kao Tadeja...:)
Hvala ti draga moja...:)
Pekla sam ih na 220C,prethodno zagrejanoj rerni,a pre pečenja ostavila tako oblikovane da se "odmore" nekih dvadesetak minuta.
Pečene sam premazala rumom i sećerom.
Sta reći vise,nego da sam se i sama iznenadila kako su fini i mekani,punila sam ih eurokremom,koji se fino rastopio i prožimao kroz pecivo.
kako sam odusevljena ovim pecivom,sledeći put ću ga raditi u slanoj verziji,i naravno margarin ću pomesati sa belim lukom,bosiljkom i jos nekim začinom...:)

13 коментара:

  1. Praviću ovo porastem!!!! :)))) Ovome još nisam dorasla.Diiiiiiiiiiiiivno izgleda. I zaista razumijem kako je teško sve postići i vremenski, a ponekad i finansijski za sve ono što želim napraviti. Ali bolje ikad nego nikad!

    ОдговориИзбриши
  2. slično je i kod mene... u zadnje vrijeme jednostavno ne stignem sudjelovati u fbi rukavicama iako sam prije redovito i baš mi je žao... ovo ti izgleda fenomenalno, meni je isto želja probati ovu verziju sa kakaom, ali više od svega se veselim vidjeti ovu tvoju slanu kombinaciju jer mi zvuči odlično i baš po mom ukusu! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Divno, divno! Ni ja hrpu toga ne stignem što bih htjela. Kako sam prilično opsesivna po prirodi, malo me to sve izludjuje!:)

    ОдговориИзбриши
  4. Pravila sam ga još dva puta. Ovo tijesto mi je savršena ideja. Odlični su mi bili čokoladni kroasani sa nadjevom od bijele čokolade.

    ОдговориИзбриши
  5. Savršeno, predivno ti je ispalo tijesto. :)
    Moram i ja isprobati ovo s čokoladom, samo da uhvatim vremena. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Super su ti fotkice, ovo bih jako volela jednom isprobati...a svidja mi se i novi "look" bloga, bas izgleda nekako nezno i prolecno!;)))

    ОдговориИзбриши
  7. Kao što Alanvia kaže, kada odrastem, onda ću i ja raditi ovako nešto prekrasno. Novo ruho bloga je isto tako super!

    ОдговориИзбриши
  8. Aaaa Verče, hvala na povjerenju! :) Super ti je ispalo i drago mi je da ti se svidjelo. Rekla mi je Timna baš neki dan da neka napravim samo golo čokoladno lisnato, bez ikakvih punjenja ili sl. da ga se do mile volje najede i izgušta. Što se tiče igrica, ja ću morati nešto izbaciti, u jednom trenutku sam se sa svim nečim preforsirala i sad već stvarno štekam!
    Nego kod tebe proljeće u punom jeku, svaki dan mijenjaš haljinice! ;))

    ОдговориИзбриши
  9. Pravila sam po Brankinom recepti. Malo je reći da me je finalni rezultat oduševio! Još uvijek imam zamrznuto tijesto, nasjekla sam ga na kvadrete, pa ću ga onako smotati ko ove tvoje čoko zavrtaljice. :)

    ОдговориИзбриши
  10. Odlično !! ja se do sada nisam odvažila ovo sama napraviti. Tebi svaka čast na trudu i na izvedbi. Izgleda izvrsno , baš super !
    Što se tiče vremena za isprobavanje svega što bismo htjeli, tu smo izgleda svi u tako nekoj situaciji kada bismo htjeli puno a zapravo stignemo tek dio toga. I kod mene raste hrpa recepata za isprobavanje , pa jednom će valjda sve doći na red, ja bi to jako htjela.
    Do tada ću uživati u ovakvim isprobavanjima kao što je tvoje, još jednom čestitke za ovu izvedbu i slikice ! :)

    ОдговориИзбриши