понедељак, 01. март 2010.

Veknica od sira

Mini veknice,nalik štrudlicama,sa punjenjem od sira,odlične su i u slatkoj verziji,tada mozete dodati malo suvog grozdja.
Za testo je potrebno:
10g kvasca
3 žumanceta
200g masti
1 kašika šećera
1 kašikica soli
3dcl mleka
oko 500g brašna
Nadev:
slan
500g sitnog svežeg sira
so po potrebi
2-3 jajeta
slatki nadev:
500g svežeg sira
šećer
suvo groždje
Priprema:
U 1dcl mlačnog mleka,sa šećerom rastopiti kvasac,kada dodje pomešati sa brašnom,žumancima,masti i napraviti meko testo.
Potom napraviti tri jufke,razvući oklagijom i premazati nadevom.
Ovde je vazno da to uradite odmah znači ne čekate da testo naraste.
Uvijte u oblik štrudle i stavite u pleh,ali pleh netreba da mazete,već mozete staviti samo pek papir.
Tako u plehu ostavite sat vremena da veknice se skoro udvostruče a potom pecite na 180C dok ne porumene.

21 коментар:

  1. Prekrasna je, odgovara mi to što se ne mora čekati da naraste! Dobro dođu obje verzije!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala draga,jako je ukusna meka i sto je meni odlično brzo se priprema.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je nešto za mene, sir, dizano tijesto u slanij verziji.

    ОдговориИзбриши
  4. Uh, kako samo odoleti kad ovako fino izgleda...molim, jednu-dve snitice za poneti!;)))

    ОдговориИзбриши
  5. Meni bi najprije pasala jedna slana pa onda jedna slatka. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Vera, ovo je predobro. Fotka me hipnotisala :)))

    ОдговориИзбриши
  7. Lepo izgleda, Verice! Nadam se i da je ukus makar sličan. Lepi pozdravi!

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo mi odlično zvuči i u slanoj i u slatkoj verziji. Definitvno bi mi se svidjelo jer jako volim sve sa sirom. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Meni se jako dopada slana verzija, tijesto je dobilo krasnu boju, baš je lijepo.

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala svima,bas mi je drago da vam se dopada!

    ОдговориИзбриши
  11. Meni, kao Vojvođanki, je posebno drago što postoji ovaj blog, a divnim receptima i fotkama zaslužila si nagradu:)Ljubac
    http://eveandapple.blogspot.com/2010/03/gyonyoru-dijat-kaptam.html

    ОдговориИзбриши
  12. ovo volim , i u slanoj i u slatkoj verziji ! odličan recept, nije komplicirano a tako je dobro. Tvoja veknica na slici odlično izgleda !!

    ОдговориИзбриши
  13. Odlično izgleda, a ova predivna žuta boja vjevatno zbog domaćih jaja je prvo što me obasjalo, volim i u slatkoj i u slanoj verziji i još toplo tik iz pećnice i već prohlađeno...Prefino i predivno, kao uvijek od tebe!

    ОдговориИзбриши
  14. Ovo pravi i moja svekrva (takođe prečanka) ali tvoja izgleda nekako primamljivije. Verovatno je testo drugačije.

    ОдговориИзбриши