уторак, 16. фебруар 2010.

Truffles with Pine Nuts and honey/Truffles od pinjola i meda

Ovo i nisu klasični trufles ,nego nesto izmedju finih kuglica i laganog trufles deserta.Radjeni su sa medom i pinjolama,te mlevenim keksom...i sve to preliveno glazurom od čokolade.
Potrebno je:
100ml slatke pavlake
1 kašika meda
100g čokolade za kuvanje
30g putera
100g mlevenih pinjola
mlevenog keksa po potrebi
Glazura :
100g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
U serpicu zagrejte slatku pavlaku te maslac i potom dodajte čokoladu i med.Lagano mesajte da se čokolada otopi.
Potom ovu smesu skinite sa vatre i ostavite da se malo prohladi te u nju umesajte mlevene pinjole te keksa onoliko koliko vam se čini da je dovoljno da masa bude čvrsća.
Ostavite smesu da se ohladi a potom stavite u spric i istiskujte kuglice koje će biti malo izduzene na vrhu.
Potom pripremite glazuru i kasikom nanesite na svaku kuglicu malo čokolade.

12 коментара:

  1. Dopadaju mi se sastojci, a pralinice su ti baš lijepe. Fotka je prekrasna, nadam se da će je izlistati na foodgawkeru.

    ОдговориИзбриши
  2. adorable picture :) and the truffles are great :)

    ОдговориИзбриши
  3. bas je njezna fotkica, a trufflesi zvuce odlicno i prefino!

    ОдговориИзбриши
  4. kod tebe uvijek nešto fino, odličan ti je i ovaj receptić

    ОдговориИзбриши
  5. Obožavam sve ove sastojke, nema da nije fino!

    ОдговориИзбриши
  6. Jako, jako lijepo. Sviđam ovu kombinaciju pinjola s medom. :)
    A orhideja mi je čarobna.

    ОдговориИзбриши
  7. Prekrasno i jednostavno. Mogu misliti kako su ukusni.

    ОдговориИзбриши
  8. jako fino !! ukusno je sigurno, jednostavno za napraviti, a tek kako slatko izgleda ! slikica je prekrasna !!

    ОдговориИзбриши
  9. Mmmmmmmm, s ovim sastojcima, mrak!
    Super fotka!

    ОдговориИзбриши