понедељак, 1. фебруар 2010.

Rice with mustard sauce and bechamel/Riža sa senfom i bešamel sosom


Sjajan prilog od riže,koji nas je sve odusevio,radjen je prema receptu Kuvarice na Trapezu.Koristila sam integralnu rižu i rustični senf sa začinima.Dovoljno je reći da sam ga kao prilog spremala dva dana za redom.

Potrebno je:

2oo gr riže 

4 dcl vode

1 kašika začina-koristila sam začin C

1 kašičica senfa

1 žumance 


Priprema:

Rižu prebrati te dobro oprati pod mlazom vode.Staviti je u šerpicu sa vodom i dovesti je do ključanja.
Tako je pod ključem kuvati još pet minuta a potom poklopiti i na laganoj vatri kuvati 15min.

Svo vreme mešajte da vam se ne zalepi za šerpu.
 Dodati zatim kašikicu začina,promešati pa dodati kašiku senfa i opet  temeljno promešati.

Na kraju dodati jedno žumance i promesati da se sve sjedini.
Vratiti na šporet i kuvati još 2-3 minuta..

9 коментара:

  1. Odlična ti je ideja sa integralnom rižom, baš posmatram fotografiju i zaista prelijepo izgleda. Hvala što si ovaj recept ovako dobro izvela i prezentovala!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Vera, pohvaljujem izgled, tj. dizajn oba bloga. Divno izgledaju! No, moram da ti kažem da ne mogu ući u komentar kod "Astala..." Nešto nije u redu. Zar ti do sada nije bilo sumnjivo da nema nijednog komentara na onako predivan kolač?

    ОдговориИзбриши
  3. moram priznati da nikad nisam probala rizu u ovakvoj kombinaciji, a posto volim sve sastojke, sigurna sam da bi mi se svidjela!

    ОдговориИзбриши
  4. uvijek treba novih ideja za priloge... iako ne volim senf, svima u mojoj obitelji bi se ovo svidjelo :)

    ОдговориИзбриши
  5. uvijek treba novih ideja za priloge... iako ne volim senf, svima u mojoj obitelji bi se ovo svidjelo :)

    ОдговориИзбриши