среда, 24. фебруар 2010.

Parts Bread/Hleb koji se kida

Još jedan u nizu recepata Iz Moje Beleznice.Ovoga puta je Masatera isprobala recept ,koji je napisala Mirjana sa bloga Cooking,ali bez punjenja delova hleba.Ja sam radila sa punjenjem,po mom ukusu i sa još nekim dodacima.

Potrebno je:

Za testo:

450g brasna

10g kvasca

1 kašikica šećera

1 kašika soli

300ml mleka

Priprema testa:

Kao i za svaki hleb.Ja u 100ml mleka  stavim kašiku šećera i pola kocke kvasca te dobro promesam da se kvasac otopi.Ostavim 10-tak minuta da nadodje a potom sa ostalim mlekom i brasnom zamesim meko testo.

Nadev:

praška šunka

trapist

origano

kečap

Izrada hleba:

Testo koje ste zamesili,prekrijte krpom te ostavite par sati da se udupla.

Stavite ga na radnu povrsinu i premesite.

Potom ga ostrim nozem podelite na osam delova.Ja prvo napravim od testa veknicu,pa je prepolovim na pola,pa te delove na pola i opet na pola dok ih ne bude osam.

Svaku jufkicu premesite te napravite elipsu-krug oko 10cm

Na svaki krug stavite nadev,po zelji ili malo sunkarice,sira i origana kao nekakav pizza nadev.

Krug preklopiti te ivice dobro spojiti sa strane.Redjati ovakve loptice u pleh ,najbolje duguljast,jednu pokraj druge.

Posuti makom ili susamom.Ostaviti jos koji minut da se testo jos malo podigne a potom peći dok ne porumeni.

Najbolje na 200C.

prema originalnom receptu,u okviru,FBIRukavice koju je pokrenula mamajac

home baking  parts bread,with schematic view of making

14 коментара:

  1. Vera,
    delicious again when you -
    This stuffed bread looks very tasty, soft and fragrant.
    Greetings, Diana

    ОдговориИзбриши
  2. Zvuči jako fino. Nisam probala taj recept; otkad sam u sklopu FBI isprobala Brankin recept za tzv. Trgajući kruh s nadjevom od sira i začinskog bilja, često ga radim; obožavam kako se sir razvlači dok je kruh vruć.
    Spremam i ovaj recept pa ću drugi put zamijesiti ovo tijesto:)

    ОдговориИзбриши
  3. Fantastično izgleda! Još tako nafilovan...Na sličan način sam oblikovala Tangzhong hleb i svima se svidjelo to odvajanje hljeba rukama:)

    ОдговориИзбриши
  4. Sviđa mi se ovaj kruh, još ga nisam probala jer nemam ovakve oblike za pečenje. Ne znam više gdje staviti silne tepsije, limove, i ostala čuda pa se jednostavno ne odlučujem kupiti ih.
    Ovaj tvoj dodatak ga čini još zanimljivijim!

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična ideja za izlet. U subotu idem sa društvancem i ovo mi je ideja samo ću napravit duplo veće. Krasno ti izgleda.

    ОдговориИзбриши
  6. ajme...kako si ga lijepo napravila!!! predivan je!

    ОдговориИзбриши
  7. I ja sam ga radila još prve sedmice kada je odabran Masaterin blog. Korica ti je dobila divnu boju i dopada mi se posip od maka. Prekrasno, baš si bila vrijedna.

    ОдговориИзбриши
  8. ovo je odlično, jako mi se sviđa, posebno ideja sa punjenjima. A kruh zbilja super izgleda !!

    ОдговориИзбриши
  9. nažalost nisam stigla sudjelovati u ovomjesečnim rukavicama, ali sam na početku mjeseca izabrala baš ovaj recept za isprobavanje i svakako ću ga napraviti kad kupim kalup... savršeno ti je ispao, punjenje je fenomenalno, a mak na ovakvim tijestima mi je neizostavan :)

    ОдговориИзбриши
  10. predivan ti je, zaista predivan , sad si me natentala da ga i ja radim! :)))

    ОдговориИзбриши