понедељак, 15. фебруар 2010.

/Muffins with Pine Nuts and Basil/Mafini sa pinjolama i bosiljkom

Mafini u slanoj verziji,znam da će mnogi reći "napokon"jer sam jedno vreme samo preferirala i zasipala vas receptima za mafine u slatkoj verziji.

Nesto drugačiji od drugih,malo začinjeni,sa dodatkom parmezana,bosiljka i naravno pinjola.

Potrebno je:

3 jajeta

1 kašikica soli

80g rendanog parmezana

1 velika kašika suvog bosiljka

100g pinjola

2dcl jogurta

šolja od 2,d dcl brašna

1 kašikica praška za pecivo

Priprema:

brašno i prašak za pecivo prosejte ,dodajte parmezan i promesajte.

U sud stavite jaja te mikserom ili kulinarskom zicom ih izradite,dodajte jogurt,bosiljak so i pola pinjola-50g

Dobro pomesajte da se sve lepo sjedini a potom dodajte brasno i parmezan.

Sve izmesajte da dobijete homogenu smesu.

Kalupe za mafine nauljite ili oblozite korpicama,izlijte smesu u korpice do 2/3 korpica.

Pecite na 180C dok ne porumene.

Kada mafini budu na pola pečeni preko njih pospite ostatak pinjola.

7 коментара: