среда, 24. фебруар 2010.

Kiklop Pizza

Povodom igrice FBIRukavice u kojoj ovog meseca istrazujemo blog Iz moje Beleznice,a kao pokretač igre zapisuje se mamajac.

Kiklop Pizza po Masaterinom receptu,i za ljubitelje "jaja na oko",od gore na pizzama...:)
Nesto brzo,fino sto deca vole.
Za testo:

 400g brašna
pola kockice kvasca
mala kašikica šećera
prstohvat soli
kašika maslinovog ulja
2-2,5dcl mlake vode
Priprema testa kao i za hleb,u malo mlake vode sa šećerom rastopiti kvasac.Kada "proradi",zamesiti sa ostatkom sastojaka meko testo.

Nadev:
2,5 pasiranog paradajza
100g šunke za pizzu
100g pančete
200g sira,trapista ili gaude
4 jajeta
origano


Priprema:

Kada se umešeno testo udvostručilo u volumenu,premesiti ga i razviti oklagijom kvadrat veličine vaše tepsije.Testo premazati paradajzom

Poslagati ostali nadev.
Na svaku četvrtinu tepsije razbiti jaje.
Peći dok se sastojci ne ispeku a sir ne otopi.

Posuti origanom

4 коментара:

  1. ova pizza nikako ne moze biti losa, odlicno izgleda!

    ОдговориИзбриши
  2. i ja ju imam namjeru isprobati samo ne znam kad ću, sigurna sam da mora biti dobra, s jajem na oko sam već radila pizze

    ОдговориИзбриши
  3. Fotka ti je mrak! I ja sam se motala oko te pizze, ali sam se na kraju odlučila za nešto drugo! :)

    ОдговориИзбриши