петак, 2. октобар 2009.

Popara Pita



Iskoristiće te preostali stari hleb, a ujedno dobiti i finu pitu!!!


,Potrebno je:
300 g starog hleba
5dcl mleka
2 jaja
malo soli
3-4 čena belog luka
crne masline bez koščice
50 g kačkavalja
4-5 kiselih krastavića
2 obarene i sitno iseckane viršle

Priprema:
Zagrejte rernu.Potom iseći krastavce,beli luk i masline na sitno.
Hleb iscepkati te naliti mlekom,izmešati i posoliti po ukusu,a potom dodati jaja i dobro iznešati te ostaviti petnaestak minuta da hleb upije tečnost.
Dodati potom krastavčiće i viršlice te uliti u namazan mašću i pobrašnjavljen pleh.Od gore poredjati masline.
Peći oko 15 min na 250C
recept bymamajac 

4 коментара:

  1. Hej! Super izgleda! Hoces da prijavis ovo za FBI rukavice posto sam ovog meseca ja na tepetu :)

    Samo dodaj u tekst da prijavljujes post za FBI rukavice i linkuj se na pravila.

    ОдговориИзбриши
  2. važi,nisam znala da si ti izabrana!Čestitam,pravila sam je pre nedelju dana...eto kao da sam bila vidovita hihihi...

    ОдговориИзбриши
  3. Popare si idealan poligon za improvizaciju i idealna prilika da se pojede dobro i zanimljivo jelo kad nismo bili u nabavci, a u frižideru ipak ima "svašta nešto". Ova kombinacija (zbog jakih mirisa) deluje čak i egzotično. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши