субота, 17. октобар 2009.

Pita od Limuna ili Pločice od Limuna

Zaista su osvezavajuće,malo mozda gorče,zbog toga sto se limun ceo samelje,ali meni taj bitter ukus bas prija.Radila sam duplo,jer sam imala veći pleh,inače mi odgovaraju i u tom smislu,sto je sada trenutno neki prelazak sa toplog u hladno,a vitamina nikada dosta.
Takodje sam prihvatila i mamajac izmenu,tačnije zamenu putera sa kiselom pavlakom.
Potrebno je:
Sastojc za koru:

220g brašna
125 g putera
80 g šećera
1 jaje
1 kašika kisele pavlake

fil:
1 limun
300 g šećera
2 jaja
1 puna kašika gustina
pola čaše kisele pavlake (100 ml)

Priprema:
u sud staviti brašno,so i šećer.Puter iseći na kockice te dodati u sud,rukama meseći dok se ne dobije mrvičasto testo,zatim dodati jaje i pavlaku.Umesiti glatko testo,uviti u foliju i ostaviti u frižider na sat vremena.
Limun dobro oprati,iseći ga,izvaditi koštice ako ih ima.Potom sa 100g šećera staviti u blender i dobro usitniti.Zatim dodati ostatak šećera,jaja i kiselu pavlaku.
Pleh velicine 20x30 pripremiti.Iseći pek papir i na njemu razviti testo.Zatim ga zajedno sa papirom prebaciti u pleh.Pozeljno je da formiraze i ivice od testa.Izbodite ga viljuskom,te stavite u prethodno zagrejanu rernu na 160C oko 10-15 min na pečenje.
Preko testa potom sipati fil od limuna i vratiti u rernu na još 30-tak minuta.Ohladiti i posuti prah šećerom,gotov kolač!

BY Sweet sensation

9 коментара:

  1. Meni se čini dobro, ukusno i osvježavajuće.
    Nekada u prvoj godini svoga braka pravila sam ovakav kolač ali se mome dragome mužu nije svidio i od tada ga nisam ni pravila. Možda bi ga sada i jeo, valjda sam ga za ovih 25 godina preodgojila ili je on mene???

    ОдговориИзбриши
  2. Vera,
    Great recipe,
    very tasty and magical images!
    Thanks & hugs, Diana

    ОдговориИзбриши
  3. Kako se meni svideo taj kolac... Mmmm... Znas ono kad unapred znas da ce ti se dopasti, ali ne mozes da pretpostavis da ce biti duplo vise! I tvoj mi deluje super!

    Hvala na poverenju :*
    Maja

    ОдговориИзбриши
  4. fenomenalno izgleda! baš mi je drago da ti svidio kolač :)

    ОдговориИзбриши
  5. Meni se mnogo dopao,u početku sam mislila da ga deca neće jesti,ali oni su se bukvalno otimali za svako parče.Preporučujem ga svima!

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj kolač mi fenomenalno izgleda. Sigurna sam da je i posebnog okusa zbog tog cijelog limuna. Odličan izbor! :)

    ОдговориИзбриши