недеља, 4. октобар 2009.

Magdalenas by monsoon

Pre par godina sam radila jednu laganu torticu sa svežim groždjem koje se spuštalo u testo pred kraj pečenja a ,kojoj je poseban ukus davalo maslinovo ulje.
Kada sam nedavno na blogu od  monsoon   videla  receptza Magdalenas,koje sam ja prekrstila u Madlenas,
fine mafinčiće- kolčiće ,od maslinovog ulja koje su u srednjem veku počele peći časne sestre iz Baskije.
svideo mi se na prvi pogled.
Potrebno je:
1 jaje
330g sitnog šecera
dve kesice vanil šećera
250ml mleka
250ml  maslinovog ulja
450g brasna
1 kašikica praška ze pecivo
secer u prahu za posipanje

Priprema:
Celo jaje dobro istući sa šećerom,dok se ne dobije svetla penasta masa.U nju umešajte brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo,te dodajte ulje i mleko,
U kalupe za mafine poredjate papirne korpice te stavite smesu do dve trećine korpica.
Peći na 180C u prethodno zagrejanoj rerni.Kada dobiju zlatno zutu boju,izvaditi ih iz rerne i posuti vanil šećerom.

8 коментара:

  1. vera, hvala ti sto si ih probala.:)
    jako lijepo izgledaju.
    reci mi kako su ti se svidjele?:)

    ОдговориИзбриши
  2. Snježana,neobišnog ukusa,meni posebno dopadljivog.Deca su ih zavolela..
    Znači uskoro ponovo pravim..

    ОдговориИзбриши
  3. Vera,
    seem so delicate and delicious.
    With a cup of coffee ....
    Hugs, Diana

    ОдговориИзбриши
  4. Vera, ovo deluje jako interesantno!
    Lepo izgledaju kolaci, a neobicnost predstavlja maslinovo ulje. Trazi da se proba!!!

    ОдговориИзбриши
  5. ne vidim slike :( ali vjeurjem da su super :)

    ОдговориИзбриши
  6. uh, nažalost ne vidim fotkice, ali sam sigurna da su jako fine :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ne znam kaj se dogodilo s fotkama ali i ja vjerujem da su jako fini! :)

    ОдговориИзбриши