петак, 25. септембар 2009.

Jesenji Kuglof od Bundeve

Ono što karakteriše jesen svakako su bundeve,različitog oblika,od duguljastog do okruglog,od zelene preko narandzaste do žute boje.
Ukusne su a i dijetne,takodje i lekovite.Od njih možete spremiti sijaset ukusnih,što slanih što slatkih jela.
Možete koštice iskoristiti za grickanje,ulje za spremanje salate a izdubljenu bundevu za serviranje jela.
 Lekoviti sastojci bundeve  štite organizam od različitih alergija i infekcija,što je posebno vašno za jesenji i zimski period,koji nam prethodi te odrzavanju imuniteta  za ovaj period.

 Kuglof od Bundeve





Potrebno je:
3 jaja
200g margarina
150g šećera
400g brašna
po kesice praška za pecivo
1 vanil šećer
500g pečene bundeve
Priprema:
Dobro umutiti jaja i šećer penasto umutit sa margarinom, pome[ati da se sve lepo izjednaci, te dodati brašno,prašak za pecivo i ispasiranu pećenu bundevu.
Masu izliti u modlu za kuglof.
Peći na 200C oko pola sata.
Pečen i ohladjen kuglof posuti vanil šećerom.
Raniji post o bundevi i recepti.


15 коментара:

  1. Deluje tako primamljivo! Volim kolace sa dulekom - bundevom, mada kuglofe i ne pravim cesto. Moracu da probam ovaj recept!

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno jako lijepo izgleda,iako ja ne volim bundevu...

    ОдговориИзбриши
  3. sutra idem u selo...biće bundeva :)))
    taman si mi lepo dala ideju šta da pravim :)

    ОдговориИзбриши
  4. Sutra je nedelja, ću da moram probati da uradim ovaj kuglof! Pozzzz!

    ОдговориИзбриши
  5. Che meraviglia! Mmmm deliziosa! Kiss Kiss Vera!

    ОдговориИзбриши
  6. Baš sam neki dan i ja radila kuglof s tikvom, samo moj je mramorni s čokoladom.
    Tvoj mi se jako sviđa, sigurna sam da je jako sočan! :)

    ОдговориИзбриши
  7. Your kuglof is fabulous!!! i'll made it soon!!!! Kisssss

    ОдговориИзбриши
  8. Super izgleda! Ja mnogo volim bundevu, mogla bih ovo da probam

    ОдговориИзбриши
  9. Marija slobodno,preukusan je.Ja bih možda dodala još šećera,volim sladje,dok su deca rekla da im je baš potaman.
    Hvala svima na lepim rečima.

    ОдговориИзбриши
  10. Dear Vera,
    looks very tasty &
    appetizing picture - Bravo!
    Congratulations with the day to smile.
    I want you to smile, Diana

    ОдговориИзбриши
  11. To bi moglo da se oproba! Ja sam veliki fan bundeve.

    ОдговориИзбриши
  12. Izgleda lepo, ali zar ne treba staviti u testo neke tečnosti: mleko ili ulje?

    ОдговориИзбриши
  13. Sanja, pire je dosta da kažem tečan, mislim meni barem nije bio gust.Nisam dodavala mleko ili ulje.
    Inače kada si dodala ulje, moram evo reći da PRAVI kuglof, onaj Bečki, mora imati barem 200g margarina...:)Ovaj kuglof i svi drugi su više neke varijante kuglofa-mafina, kako ja to zovem.Inače nije suv zbog bundeve.

    ОдговориИзбриши