субота, 26. септембар 2009.

Humus

Ovaj recept je preuzet sa bloga Cook and Bakes.
Kako ni ja nisam bila u mogućnosti da pronadjem taan,za pripremu originalnog recepta,ovaj recept je bio idealno rešenje.
Takodje nisam kuvala leblebiju,već je ostavila da odstoji u vodi i nakvasi se 36h.
Možete leblebiju samo potopiti u vodu na 12-24h,a potom je obariti.

Sastojci:
150 g leblebija
3 čena belog luka
100 ml maslinovog ulja
malo mlevene ljute paprike
so

Postupak:
Nakvašene leblebije ili prokuvane,a zatim iscedjene, samleti u blenderu zajedno sa belim lukom,maslinovim uljem,soli i alevom paprikom,dok ne dobijete glatku masu.
Prebaciti u činiju za posluživanje ukrasiti alevom paprikom.Odličan je namaz,a i jedan fin dip-predjelo uz aperitiv.
Recept je isproban u okviru FBI RUkavica,food blog igrice koju je pokrenula mamajac a čiji se blog Cook and Bakes ovog meseca istrazuje.

1 коментар:

  1. Ja posle kupila TAAN specijalno za humus, i naravno da ga nisam ponovo napravila ;)
    Tvoj izgleda super.

    ОдговориИзбриши