недеља, 30. август 2009.

Lepinjice sa lukom i slaninom



Potrebno je:
Za testo:
450g brasna
1dcl ulja
2,5 dcl mleka
1 kasikica secera
1 kasika soli
1 kvasac -40g
Nadev:
kecap+ origano
10tak tankih snitica mesnate slanine
2-3 vece glavice crnog luka
mozzarela
Priprema:
U mlako mleko dodate kvasac,te ulje,so i secer.
Ostavite na toplo mesto 15tak minuta da kvasac nadodje.
U veci sud prosejte brasno,dodajte kvasac te zamesite testo.
Prekrite krpom te ostavite da se udvostruci.
Od dobijenog testa pravimo lepinjicee velicine sake.
Svaku premazemo kecapom,pospemo origanom.
Luk isecemo na kolutove te i njega stavimo od gore a preko njega slaninu.
U predgrejanoj rerni pecemo nekih 20-tak minuta a potom stavimo tanke snitice mozzarele.Jos malo zapecemo.

1 коментар: