недеља, 9. август 2009.

Pistacio Muffins

Pistacio je lepa zimzalena biljka koja krasi Sredozemlje,nazalost u nasim kontinentalnim krajevima ne uspeva...smrc.

Ti mali slatki,jarko zeleni orascici,koriste se najvise u slasticarstvu,mada su odlicni i uz slana jela,kako i praktikuju u grckoj,arapskoj i turskoj kuhinji..

Kako je najveci problem naci neutralan pistacio,ja ga kupujem na pijaci,i jedva sam ga pronasla,doduse maaalo je slankast.

Evo nacina kako ga mozete neutralizovati,jednostavnim prokuvavanjem u vreloj vodi.

Zatim ga prosusite,sada su vrucine pa ce ici brze.

Jeste da je dugacak proces koji iziskuje vremena,ali isplati se.

Potrebno je:

2 jajeta
160 g smedjeg secera
150 ml jogurta
400 ml brasna
1 1/2 mala kasika praska za pecivo
prstohvat soli
150g pistacia
75 g margarina

Puter krem:

200g putera

200g prah secera

kap zelene boje

Priprema:

Za pocetak zagrejte rernu na 200oC.

Izmutite jaja s secerom i prstohvatom soli, a zatim dodajte jedno po jedno jogurt, brasno,mlevene pistacie i prasak za pecivo.

Otopite margarin i dodajte smesi.

Kalupe za mufins,oblozite korpicama ili jednostavno dobro nauljite i pospite brasnom.

Muffins peci i potom ohladiti.

Umutiti penasto puter sa prah secerom te dodati malo zelene boje.

Svaki muffin,tanko a od gore malo deblje premazati ovom smesom.

Fondan razvuci oklagijom,svaki muffin obloziti.

Ponovo stavite u korpice,a i ne morate.



5 коментара: