петак, 28. август 2009.

Namaz od patlidzana





3 komada patlidžana,
3 veća češnja belog luka,
2 kasike kisele pavlake,
5-6kasika maslinovog ulja,
 peršun,
 so, biber,

Priprema:

Patlidžan stavite u rernu i ispecite.Ili ga uvijte u  alu foliju te ga tako ispecite.
Kada omeksa,izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi,a potom ga oljustite.Uglavnom ce kora  lako da se skida.
Sitno ga naseckajte,i usitnite u multipraktiku.
Zagrejte maslinovo ulje, stavite na njega patlidžan i dobro promešajte.
Dinstajte kojih 5 min, sklonite sa vatre i začinite.
Dodajtebeli luk i persun.
U ohlađeno umešajte kiselu pavlaku.
Predlog:
Može se smrznuti i kad poželite brzi prilog, samo otopite i dodajte pavlaku.

1 коментар:

  1. Zgodan način da potrošim povrće koje ne volim:) Moram si ga "sakriti" ko´ malo dijete:)))

    ОдговориИзбриши